Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση του Μιχάλη Χαλκίδη στη Μελίκη

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ_ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» του Υποψήφιου Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Μιχάλη Χαλκίδη.

Το κέντρο της Μελίκης από νωρίς το απόγευμα κατακλύστηκε στην κυριολεξία από κόσμου, που έσπευσε να δώσει το δικό του δυναμικό παρόν στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξάνδρειας.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Μπαρτζώκας, το στέλεχος της ΝΔ κα Καραντζιούλα, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Παράσχου, Τεληγιαννίδης και η κα Σουγιουλτζή Γκασνάκη.

[Best_Wordpress_Gallery id=”146″ gal_title=”GKIATAS”]

Κατά την ομιλία του ο κ. Χαλκίδης ανέλυσε τις θέσεις και το Πρόγραμμα του συνδυασμού του, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα της συμμετοχηκότητας απ’ όλους τους πολίτες, ώστε να επέλθει και πάλι η ανάπτυξη, ενώ άσκηση βαρύτατη κριτική κατά της σημερινής διοίκησης, του κ. Π. Γκυρίνη, την οποία και χαρακτήρισε ανύπαρκτη, όπως κριτική άσκησε και κατά των άλλων πολιτικών του αντιπάλων.

Οι προτάσεις του συνδυασμού

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του συνδυασμού ο κ. Χαλκίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Θεωρούμε πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης τον αγροτικό τομέα, συνεπώς δίνουμε προτεραιότητα στην παρεμβατική πολιτική που θα ενισχύσει τον χώρο αυτόν..» για το λόγο αυτά εξήγγειλε:

  1. Δημιουργία Αντιδημαρχίας αγροτικής ανάπτυξης,
  2. Άμεση ολοκλήρωση του αρδευτικού στις περιοχές Μελίκης- Νεοκάστρου- Προδρόμου- Αγκαθιάς και θα κατασκευάσουμε το αρδευτικό Κυψέλης που θα εξυπηρετήσει την περιοχή.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της καθαριότητας, «ο Δήμος θα λάμπει…» τόνισε με νόημα.

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη διαδικασία ολοκλήρωσης του αποχετευτικού, ενός έργου που η πολιτική εκδικητικότητα άφησε πίσω για πέντε χρόνια. Σήμερα δε, που εσπευσμένα για προφανείς λόγους επιχειρήθηκε η κατασκευή του, η περιοχή εμφανίζει την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Τέτοια εικόνα είχαμε να δούμε από τις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα. Μια επισήμανση για τον βιολογικό οφείλω να προσθέσω. Θα πρέπει να είναι τέτοιων δυνατοτήτων, ώστε όταν αύριο και τα υπόλοιπα χωριά μπούνε στο «σύστημα», να είναι σε θέση να σηκώσει το φορτίο και να μην χρειάζεται επεκτάσεις και άλλες τέτοιου τύπου συμπληρώσεις. Ότι είναι να γίνει θα γίνει τώρα. Όχι μισοδουλειές.

Για τον αθλητικό τομέα είπε ότι θα ενισχυθούν  τα υπάρχοντα σωματεία και θα βελτιωθούν οι υφιστάμενες αθλητικές υποδομές.

Για τον πολιτισμό πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει στην στέγαση όλων των πολιτιστικών συλλόγων σε ενιαίο χώρο ει δυνατόν, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων , με συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν και με εγγυημένα τα «ίσα δικαιώματα» ανεξαρτήτως μεγέθους, δυναμικότητας και ιστορικής  διαδρομής.

Για την παιδεία, τόνισε ότι θα επιδιώξει αυτός και οι συνεργάτες του την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε όλα τα σχολεία  και παράλληλα τόνισε ότι επιδίωξη τόσο δική του όσο και των συνεργατών του είναι η δημιουργία πρότυπων σχολικών μονάδων.

Για τον  «πολύπαθο χώρο της υγείας…» όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε ότι στις προθέσεις του συνδυασμού είναι η λειτουργία τουλάχιστον, αγροτικών ιατρείων σ’ όλα τα χωριά, καθώς επίσης και η αγορά ασθενοφόρου-ων.

Τέλος επεσήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *