Φρόσω Καρασαρλίδου: “Ήμουν εδώ για τους Αγρότες της Ημαθίας”

Ανασκόπηση δράσης και διάλογος με τους πολίτες 

Όπως ίσως και οι περισσότεροι Ημαθιώτες, έχω μεγαλώσει σε αγροτική οικογένεια. Με την αγάπη για την καλλιέργεια της γης και τους καρπούς της. Με το άγχος για τον καιρό, την ανασφάλεια για την ποιότητα παραγωγής, τις τιμές διάθεσης. Η γη και οι καλλιέργειες της κράτησαν ζωντανούς τους ανθρώπους της Ημαθίας σε δύσκολους καιρούς, ενδυνάμωσαν την οικογενειακή και κοινωνική οικονομία του τόπου μας. 

Σήμερα τίθεται θέμα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο του νομού. Το τεράστιο κόστος στα λιπάσματα, στα αγροεφόδια, στις ζωοτροφές, στο πετρέλαιο, οδηγεί στην απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι οφειλές των ΤΟΕΒ προς τους παρόχους ενέργειας δημιουργούν άμεσο κίνδυνο να μείνουν οι καλλιέργειες χωρίς άρδευση. 

Η απάντηση είναι μια και είναι μονόδρομος: 

  • Μεγάλοι και ισχυροί Συνεταιρισμοί, με μέλη αγρότες που θα παράγουν για τον καταναλωτή. 
  • Ισχυρό μέτωπο αγροκτηνοτρόφων, αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ημαθίας, για την διεκδίκηση μέτρων αντισταθμιστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα. 
  • Προτεραιότητα στην αναπλήρωση των εισοδηματικών απωλειών των παραγωγών, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη δραστική αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικών χεριών, στη διασύνδεση των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων με τη μεταποιητική βιομηχανία, τον τουρισμό.  

Από την πλευρά της Πολιτείας:

  • άμεσες ενέργειες για τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, 
  • μείωση των φορολογικών συντελεστών στα εφόδια και τρόφιμα. 
  • γενναίες χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού, κεφάλαια κίνησης και χτύπημα της μαύρης αγοράς. 

Μόνο έτσι θα αντιστραφεί το κλίμα προς όφελος των Συνεταιρισμών και των αγροτών. 
Μόνο έτσι μπορεί να προκύψει σοβαρή προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία, δυνατότητα συνέχισης και ανάπτυξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και προοπτική αξιοπρεπούς επιβίωσης.

Έχουμε, άλλωστε, στην περιοχή μας επιτυχημένες πρακτικές που που αποτελούν φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. 

Στάθηκα πάντα δίπλα στα προβλήματα του αγροκτηνοτροφικού κόσμου. 
Προώθησα κάθε δίκαιη διεκδίκηση των αγροτών της Ημαθίας. 
Συνεισέφερα:

  • Στην απελευθέρωση 3,5 εκατ. ευρώ για Ομάδες Παραγωγών Ημαθίας.
  • Στην ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα ενίσχυσης.
  • Στη μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 έως 70 μεροκάματα τον χρόνο σε εποχικές εργασίες.
  • Στην δέσμευση 7,5 εκ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Νάουσας καθώς και του ΤΟΕΒ Νησίου Αλεξάνδρειας.
  • Στην απελευθέρωση ποσού άνω των 3 εκ. ευρώ για αγροτική οδοποιία.
  • Στην ενίσχυση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων με επιπλέον προσωπικό.
  • Στην έγκριση χρηματοδότησης του αρδευτικού Βεργίνα – Μελίκη – Αιγίνιο, με το ποσό των 2.500.000 ευρώ. Έργο που παραμένει παγωμένο από το 2019 με απώτερο σκοπό την εκχώρησή του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι Αγρότες, στις ερχόμενες εκλογές, με την ψήφο τους να απαιτήσουν να χαραχθεί μία νέα Αγροτική Πολιτική με την συμμετοχή ανθρώπων που είναι βγαλμένοι από το Αγροτικό Κίνημα του τόπου μας. 
Να στελεχωθεί από ανθρώπους που είναι ζυμωμένοι με τα προβλήματα, τις ανάγκες, τους πόθους και τα οράματα των ανθρώπων του μόχθου. Από ανθρώπους που γνωρίζουν τα αγροτικά ζητήματα και βιώνουν την αγροτική πραγματικότητα.


Με εκτίμηση,

Φρόσω ΚαρασαρλίδουΥποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *