Την άμεση αποζημίωση από τις ζημιές που προέκυψαν από τον παγετό της Μ. Παρασκευής σε κεράσια και ροδάκινα, ζητά ο Αγρ. Σύλλογος Γεωργών Βέροιας

Οι μεγάλες  ζημιές  που προέκυψαν από τον παγετό της Μ. Παρασκευής και τους προηγούμενους ,  σε κεράσια και ροδάκινα του Νομού μας και της γειτονικής Πέλλας,  αλλά και σε άλλα προϊόντα,  με απαίτηση του Συλλόγου μας,  και του συνόλου των παραγωγών  των δύο νομών , θα πρέπει  άμεσα να εκτιμηθούν και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της αποζημίωσης .   Οι ζημιές είναι δεδομένες και σοβαρές.

Ερχόμαστε από μία δραματική χρονιά για την οποία δεν έχουμε αποζημιωθεί ακόμη για τις περσινές καταστροφές . Η διαδικασίες  για έγκαιρες αποζημιώσεις  αποτελούσαν  και προεκλογικές  δεσμεύσεις  της σημερινής κυβέρνησης  είναι πλέον επιτακτικές .  Απαιτούμε λοιπόν με την ίδια ταχύτητα που αναπροσαρμόζονται οι τιμές των ασφαλίστρων  του ΕΛΓΑ  να τακτοποιούνται και στο 100% και οι αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς.

Σε ότι αφορά το θέμα των εργατών γής – και αναφερόμαστε αποκλειστικά στους εργάτες από Αλβανία- μιας και όλα τα άλλα σενάρια περί μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων   ελάχιστα έως καθόλου  ανταποκρίνονται στην ζήτηση .   Φαίνεται ότι το θέμα και με παρέμβαση του Πρωθυπουργού προχωρά στην λύση του .  Ας ελπίσουμε ότι θα προλάβουμε τις ημερομηνίες .

Αναφορικά βέβαια με το ύψος του μεροκάματου η θέση μας είναι να παραμείνει στα περσινά επίπεδα μεταξύ 23 και 25€ . Οι φωνές που ακούστηκαν και αναφέρονται σε μεροκάματα των 30 € και άνω, δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπούν  και δεν ανταποκρίνονται σε καμμία πραγματικότητα .  Αυτό που θεωρούμε  σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα από πλευράς των παραγωγών μας δεδομένων των τιμών της παραγωγής αλλά και της αρνητικής συγκυρίας των ζημιών σε συνάρτηση και  με τις επιπτώσεις στην γενικότερη οικονομά εξ αιτίας του κορωνοϊού .

                                                              Για τον Α.Σ.Γ.ΒΕΡΟΙΑΣ

   Ο γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παπακωνσταντινου Θ.                                                      Χαλκίδης Αναστάσιος

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *