Ταχύτατες εκτιμήσεις ζημιών από τις βροχοπτώσεις και αποζημιώσεις των παραγωγών μέσω κρατικών ενισχύσεων ζήτησε ο Λ. Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή και ειδικά στις δενδροκαλλιέργειες η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς και δημιουργεί εκ νέου την ανάγκη να στηριχθούν με κάθε τρόπο, προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι απώλειες του εισοδήματός τους, οι οποίες ήδη ήταν μεγάλες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του Ιουνίου.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επικοινώνησε αμέσως τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο από τους οποίους και ζήτησε αφενός να προχωρήσουν ταχύτατα οι εκτιμήσεις των ζημιών στα αγροτικά προϊόντα ανά ποικιλία και ποσοστά και εν συνεχεία να εξεταστεί κάθε δυνατότητα, προκειμένου να υπάρξουν ταχύτατες αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών μέσω των κρατικών ενισχύσεων de minimis.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *