Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με τους Ξενοδόχους Ημαθίας: «Να κάνουμε όλοι μαζί την Ημαθία σπουδαίο τουριστικό προορισμό!»

Με πρωτοβουλία του Τάσου Μπαρτζώκα διοργανώθηκε συνάντηση με μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και Ξενοδόχους της Ημαθίας, με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών, στις οποίες θα προχωρήσουν από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι, για να γίνει η Ημαθία ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ. Μάντζιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, ο ταμίας κ. Χατζηιωαννίδης, τα μέλη του ΔΣ κ. Μπαμπάτσης και κ. Λυκοστράτης, καθώς και οι ξενοδόχοι κα. Παπαοικονόμου και κ. Ζαρκάδας.

Ο Βουλευτής ανέλυσε το πώς οραματίζεται την Ημαθία στο μέλλον, έχοντας ως γνώμονα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Συγκεκριμένα, εστίασε στην πεποίθηση ότι η Ημαθία μπορεί να γίνει προορισμός 4 εποχών βασιζόμενη σε δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με κύρια επιχειρήματα το πολιτιστικό απόθεμα της, τις φυσικές ομορφιές της, τις υποδομές και την εγγύτητα της με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ανταλλάζοντας απόψεις με τους ξενοδόχους ως πλέον αρμόδιους για την τουριστική αναβάθμιση της Ημαθίας, ο Τάσος Μπαρτζώκας πρότεινε τη δημιουργία ενός οργανισμού, ο οποίος θα αποτελεί τον κύριο φορέα προώθησης του τουρισμού, στον οποίο θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Με βασική αποστολή την ενιαία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του τουριστικού προορισμού «ΗΜΑΘΙΑ» και προωθώντας το τουριστικό της προϊόν, ο τόπος μπορεί να καταστεί δημοφιλής προορισμός. Η πρόταση έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό και ήδη έχει καταστεί αντικείμενο επεξεργασίας για την υλοποίηση της.

Στο Βουλευτή γνωστοποιήθηκαν και τα ιδιαίτερα ζητήματα του κλάδου, καθώς και οι προβληματισμοί των Ξενοδόχων από τη δίδυμη κρίση της πανδημίας και της ακρίβειας. Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της ρευστότητας που έχει ανάγκη ο ξενοδοχειακός κλάδος, αλλά και προτάσεις των ξενοδόχων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, άρα και του εισοδήματος που δημιουργεί.

Η προκαταρκτική αυτή συνάντηση έκλεισε με τη διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για εμβάθυνση των σχέσεων και της μεταξύ τους συνεργασίας. Ο στόχος για να γίνει η Ημαθία σπουδαίος τουριστικός προορισμός και γενικότερα, η Ημαθία σπουδαία ξανά, είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος. Για να γίνει εφικτός χρειάζεται συνεργασία και συντονισμός.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *