Στην Επιθεώρηση Εργασίας, για συμβάσεις και δεδουλευμένα απευθύνθηκαν οι Καθαρίστριες σχολικών μονάδων Αλεξάνδρειας

Για τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Αλεξάνδρειας, και τα δεδουλευμένα τους, δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας (Ε.Κ.Β.), από τον Πρόεδρο Δημήτρη Ταχματζίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Καθαριστριών Τριανταφυλλιά Αρβάρ, τη Γραμματέα Ευφροσύνη Ασβεστά και το μέλος Δήμητρα Ανδρεοπούλου.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Β. αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έγιναν με το Δήμαρχο κ. Γκυρίνη και μετέπειτα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δριστά, για να καταλήξουν σε μία τριμερή επιτροπή εκπροσώπων από την Επιθεώρηση Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο και τον Δήμο Αλεξάνδρειας, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Ειδάλλως, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, οι εργαζόμενες θα διεκδικήσουν κάθε δικαίωμά τους δια της νομικής οδού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ταχματζίδης, ο Δήμος Αλεξάνδρειας «καταστρατήγησε» την εγκύκλιο που προβλέπει διετείς συμβάσεις με τις καθαρίστριες από τον Σεπτέμβριο και για 10 μήνες. Όμως, τόνισε, ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν ακολούθησε τις οδηγίες και υπέγραψε ετήσιες συμβάσεις εξαιρώντας τον Σεπτέμβριο, που είναι ο μήνας έναρξης της σχολικής χρονιάς και τα 54 σχολεία του Δήμου καθαρίστηκαν για να παραδοθούν έτοιμα στη σχολική κοινότητα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).

Ο κ. Ταχματζίδης, πρόσθεσε, ότι ενώ ζητήθηκε από τον Δήμο να αποκαταστήσει τις συμβάσεις αυτό δεν έγινε και έτσι έφτασε το θέμα μέχρι την Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως είπαν η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου, ζητούν επίσης να τους δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας που δικαιούνται, όπως μάσκες, γάντια, αδιάβροχα, γιλέκα κ.λπ., καθώς και φρέσκο γάλα. «Όσο για τις συμβάσεις, η χρηματοδότηση που προβλέπεται είναι για 10 μήνες. Γιατί ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν το κάνει; Κάτι που έγινε στο Δήμο Βέροιας…» πρόσθεσε η πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα και το σημαντικό πρόβλημα, με τις άδειες που δικαιούνται και δεν τις παίρνουν.

Αναφέρθηκε επίσης και στις συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων, παρουσία του βουλευτή Χρ. Αντωνίου, στην Αθήνα. «Δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν μία διαπαραταξιακή ομάδα βουλευτών, από όλα τα κόμματα, για να θέσουν το θέμα στη Βουλή», είπε

Τέλος, ο κ. Ταχματζίδης, εκτιμώντας ότι «οι καιροί είναι πονηροί» διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μπουν σε προεκλογικές διαμάχες και ζήτησε να μην υπάρξουν εκδικητικές τακτικές και φαινόμενα.

πηγή: laosnews.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *