Στην ατζέντα της Επιτροπής Ισότητας ζήτησε η Φρ. Καρασαρλίδου να μπουν οι μονογονεϊκές οικογένειες και η κακοποίηση παιδιών

[Best_Wordpress_Gallery id=”1231″ gal_title=”ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ”]

Πάνω από 200.000 μονογονεϊκές οικογένειες υπάρχουν στην Ελλάδα και την αναγκαία στήριξη των γυναικών που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, πρότεινε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας νεολαίας και δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως συνέχεια και επέκταση των μέτρων που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως τόνισε όλα τα σωματεία και οι σύλλογοι μονογονεϊκών οικογενειών αναφέρουν πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κυρίως οικονομικά, που τους αφαιρούν το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Εκτιμώντας, σύμφωνα με τις κοινωνικές εξελίξεις και τα στοιχεία, ότι το φαινόμενο αυτό ενδέχεται στο μέλλον να έχει αυξητικές τάσεις, εξ’ αιτίας του όλο και μεγαλύτερου αριθμού διαζυγίων, που είναι περισσότερα από τους γάμους αλλά και από την ανάπτυξη μιας κουλτούρας στη νέα γενιά για μια άλλου είδους συντροφικότητα, η κα Καρασαρλίδου πρότεινε το θέμα αυτό να απασχολήσει την Επιτροπή.

Και ένα δεύτερο θέμα που έθεσε είναι η κάθε μορφής κακοποίηση ανηλίκων για την αντιμετώπιση της οποίας θα πρέπει η Επιτροπή να δει, ποια μέτρα νομοθετικού χαρακτήρα υφίστανται και αν υπάρχει ανάγκη να συμπληρωθούν, τί στρατηγικές πρόληψης υπάρχουν, ποιες είναι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις και ο ρόλος της πολιτείας επ’ αυτού.

Δίνοντας στοιχεία έρευνας, η κα Καρασαρλίδου επεσήμανε ότι 8 στα 10 παιδιά ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους δεχθεί σωματική κακοποίηση ή ψυχολογική βία, 2 στα 10 παιδιά έχουν δεχθεί σεξουαλική βία και 4 στα 10 έχουν παραμεληθεί στη ζωή τους.

Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησε τα δύο αυτά πολύ σημαντικά θέματα, να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της Επιτροπής.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *