Στεγαστική Συνδρομή σε περιοχές του δήμου Αλεξάνδρειας από τον ανεμοστρόβιλο της 10ης Ιουλίου 2019

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον ανεμοστρόβιλο της 10ης Ιουλίου 2019 σε περιοχές των Δήμων Αλεξάνδρειας και Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με την υπ’ αριθ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Κ.Ε./1606/Α325/02-06-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ με αριθμό 2468 στις 22-06-2020, οριοθετήθηκαν οι περιοχές των Δήμων Αλεξάνδρειας και Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας οι οποίες επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο της 10ης Ιουλίου 2019 και για τις οποίες θα χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή.
Όσον αφορά το Δήμο Αλεξάνδρειας οι περιοχές που οριοθετήθηκαν είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
– Όλη η Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας, δηλ. οι Κοινότητες Αλεξάνδρειας, Βρυσακίου, Καμποχωρίου, Νησίου, Λουτρού και Νεοχωρίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ
– Όλη η Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών, δηλ. οι Κοινότητες Επισκοπής, Καβασίλων, Σταυρού, Κεφαλοχωρίου, Ξεχασμένης και Παλαιού Σκυλιτσίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ
– Κοινότητα Πλατέος
– Κοινότητα Κορυφής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΚΗΣ
– Κοινότητα Μελίκης
– Κοινότητα Αγκαθιάς

Η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής αφορά την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, που έχουν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο  της 10ης Ιουλίου 2019.
Αρμόδια Υπηρεσία για την υποβολή αιτήσεων και γενικά του έργου αποκατάστασης των ζημιών είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.) η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με στοιχεία:

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ναυαρίνου 28 – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Τ.Κ.: 55131
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 424027 και 2310 427885
Fax: 2310 419793

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

  1. Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες του θέματος, εφόσον επιθυμεί τον έλεγχό του και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.) αίτηση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ως άνω απόφασης. Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από

– τίτλους ιδιοκτησίας
– οδοιπορικό σκαρίφημα
– φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου

  1. Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια ή ο/η διαχειριστής/-στρια (σε περίπτωση διηρημένης ιδιοκτησίας) κτιρίου που έχει πληγεί από το συμβάν του θέματος, προκειμένου να καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών, πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.) αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση Άδειας Επισκευής και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής ή για έκδοση Βεβαίωσης Καθορισμού Δικαιούχου Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευήεντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ως άνω απόφασης.

Η Στεγαστική Συνδρομή χορηγείται για την επισκευή ή ανακατασκευή των κτιρίων, που έχουν υποστεί βλάβες από το συμβάν του θέματος. Επισημαίνεται ότι η υπολογιζόμενη Στεγαστική Συνδρομή ανακατασκευής δύναται να χρησιμοποιηθεί για αυτοστέγαση ή για αποπεράτωση ιδιόκτητου κτιρίου.

Η Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή (από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.) και 40% Άτοκο Δάνειο (από πιστωτικά ιδρύματα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση της ως άνω απόφασης ηλεκτρονικά είτε από τη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (http://www.et.gr/index.php/anazitisi-fek) αναζητώντας το σχετικό ΦΕΚ (2468/Β’/22-06-2020) είτε από το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (https://opendata.diavgeia.gov.gr/) αναζητώντας τη σχετική απόφαση με τον ΑΔΑ: ΩΓ6Ε465ΧΘΞ-ΟΨΔ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *