Σειρά μέτρων για τη στήριξη του κλάδου των ΤΑΞΙ ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τους αρμόδιους Υπουργούς

Τη μεγάλη ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη των αυτοκινητιστών Ταξί  ζητάει ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας με σχετική Αναφορά που κατέθεσα προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Μεταφορών.

Όπως σημειώνει σχετικώς στην Αναφορά του ο κ. Τσαβδαρίδης, η Κυβέρνηση οφείλει να σκύψει για ακόμη μία φορά με ευαισθησία στα μείζονα οικονομικά προβλήματα μίας ακόμη επαγγελματικής ομάδας που έχει πληγεί βαριά από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και η οποία εδώ και 8 συνεχόμενους μήνες προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς οι ημερήσιες εισπράξεις να αγγίζουν καν τα επίπεδα συντήρησης ενώ ακόμη και οι πιο μικρές τακτικές υποχρεώσεις (καύσιμα, αλλαγή λαδιών, πληρωμή ασφάλειας) καλύπτονται με δυσκολία.

Ο Βουλευτής Ημαθίας επισημαίνει ότι ο κλάδος των ΤΑΞΙ πρέπει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να αναπτυχθεί και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντικό να εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργείο τη δυνατότητα:

·         Ένταξης των αυτοκινητιστών Ταξί  στις πληγείσες επιχειρήσεις

·         Άρσης του αποκλεισμού των Ε.Δ.Χ. Ταξί από κάθε κοινοτικό ή εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα

·         Ειδικής Αποζημίωσης από τις Περιφέρειες για τα ακυρωμένα μαθητικά δρομολόγια που διεκόπησαν λόγω υγειονομικής κρίσης

·         Μείωσης των τελών που πληρώνουν τα ΡαδιοΤαξί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

·         Επιδότησης για αγορά ταξιμέτρων και ταμειακών μηχανών, που παρότι υποχρεωτικώς πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος, καθίσταται αδύνατη λόγω της τεράστιας οικονομικής  δυσπραγίας του κλάδου

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *