Ρουμάνικη αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης

[Best_Wordpress_Gallery id=”1330″ gal_title=”ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΡΟΥΜΑΝΟΙ”]

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, Ρουμάνικη αντιπροσωπεία από το Νομό Τέλεορμαν, αποτελούμενη από 9 Δημάρχους και το νομάρχη της περιοχής, συνοδευόμενοι από την Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη κα. Sabina-Madalina Somacescu, επισκέφθηκαν την Ημαθία, πρώτος σταθμός της ολιγοήμερης επίσκεψής τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός της επίσκεψής, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω σε αγροτικά θέματα και η ενδεχόμενη συνεργασία σε κοινές δράσεις και προγράμματα των δυο πλευρών.

Τη Ρουμανική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο Γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος τους καλωσόρισε λέγοντας:

«Καλώς ήρθατε στην Ημαθία, τη γη του Αλέξανδρου, του Φιλίππου, του Αριστοτέλη. Την μια και μοναδική Ελληνική Μακεδονία, τη γεννέτειρα του μεγαλύτερου στρατηλάτη του κόσμου Μέγα Αλέξανδρο, έναν τόπο με δοξασμένη ιστορία, με πλούσιο πολιτισμό, που κάποιοι ανιστόρητοι σήμερα, ατιμούν και σφετερίζονται».

Στη συνέχεια, μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να αναζητήσουν συνεργασίες και κοινές δράσεις που θα ωφελήσουν αμοιβαία την οικονομική, παραγωγική και πολιτιστική ανάπτυξη των περιοχών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Μπίκας, άριστος γνώστης  της Ρουμανικής οικονομίας ο οποίος και πρότεινε την περαιτέρω συνεργασία και αναζήτηση συνεργασιών που θα μπορούν να προκύψουν ανάμεσα σε επιχειρηματίες του  Τέλεορμαν και της Ημαθίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μουρτζίλας. Στο πέρας της συνάντησης  ο Αντιπεριφερειάρχης και ο νομάρχης Τελεορμαν αντάλλαξαν αναμνηστικά.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *