Πελώνη: Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εστίαση

Μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους από τον πρωθυπουργό.

«Προφανώς θα υπάρχει ένα πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμοστεί εφόσον μιλάμε για υποχρεωτικότητα» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα πεδία υποχρεωτικότητας, τόνισε η κα. Πελώνη, λέγοντας στους πολιτικούς συντάκτες να κάνουν λίγη υπομονή.

Σχετικά με το αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εκπαιδευτικούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στην συγκεκριμένη ομάδα πηγαίνει πολύ καλά, με ποσοστό άνω του 70%.

Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, το 75% των κρουσμάτων που εντοπίζονται είναι κάτω των 34 ετών, ενώ το 70% των στελεχών της μετάλλαξης Δέλτα είναι ανεμβολίαστοι.

Όσοι νοσηλεύτηκαν με την μετάλλαξη Δέλτα δεν ήταν εμβολιασμένοι
Όπως ανέφερε η κα. Πελώνη μάλιστα από το 70% των κρουσμάτων χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, όπου κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος.

Ο κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ώστε να μην επικρατήσει η νέα μετάλλαξη.

Η κα. Πελώνη ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα ανοίγει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 15-17 ετών.

Λεπτομερείς ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *