Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύονται τα Νοσοκομεία της Ημαθίας – δήλωση Κώστα Καλαϊτζίδη

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για το θέμα:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με προμήθεια δεκάδων νέων μηχανημάτων που θα καλύψουν και θα αναβαθμίσουν λειτουργικές ανάγκες όλων των τμημάτων τους, όπως χειρουργεία, ΤΕΠ, ΜΕΘ/ΜΑΦ και όλων των κλινικών τους.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αξιοποιεί σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους, υλοποιεί έμπρακτα τις προτάσεις μας, βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας, στο πλευρό της Ημαθίας και των πολιτών της.

Τον ευχαριστούμε μια φορά ακόμη και επαναλαμβάνουμε απερίφραστα, τη συμπόρευσή μας, στον αγώνα του.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τις βασικές υγειονομικές δομές της Ημαθίας, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου διαρκώς να εξοπλίζουμε με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, παρέχοντας έτσι αφενός στους γιατρούς και τους νοσηλευτές τις δυνατότητες να είναι αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των πολιτών, αφετέρου τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης στους ασθενείς.

Διαθέτουμε 2,5 εκ. ευρώ συνολικά για την προμήθεια του πλέον εξελιγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις δυο βασικές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας της Ημαθίας, τα δημόσια νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας.

Οι παρεμβάσεις μας αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία σήμερα, καθώς γίνονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και δίνουμε τη δυνατότητα στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα να αντιμετωπίσουν με τα ισχυρά ‘όπλα’ που τους διαθέτουμε τη μεγάλη μάχη που δίνουμε όλοι μας για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Ανάλογες παρεμβάσεις ενίσχυσης πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, συνδράμοντας έτσι τη μεγάλη προσπάθεια για να έχουν οι πολίτες ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα δημόσιας υγείας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι δυο παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

1.«Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας»: Με τα δεκάδες νέα μηχανήματα αναμένεται να καλυφθούν και να αναβαθμιστούν οι λειτουργικές ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου όπως χειρουργείων, ΤΕΠ, ΜΕΘ, όλων των κλινικών, αλλά και οι ανάγκες απομόνωσης κλινών που θα νοσηλεύονται άτομα με μεταδοτικά νοσήματα με αποτέλεσμα τον συνολικό εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υπηρεσιών υγείας, που παρέχει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ανάμεσα στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται και μηχανήματα αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και άλλων ανάλογων ιών στο μέλλον.

2.«Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας»: Επίσης θα γίνει προμήθεια δεκάδων σύγχρονων μηχανημάτων για την κάλυψη και αναβάθμιση των λειτουργικών αναγκών όλων των τμημάτων του νοσοκομείου (χειρουργείων, ΤΕΠ, ΜΑΦ), όλων των κλινικών, αλλά και οι ανάγκες απομόνωσης κλινών που θα νοσηλεύονται άτομα με μεταδοτικά νοσήματα.

Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος με μηχανήματα αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και άλλων ανάλογων ιών στο μέλλον.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *