Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ξημέρωσε μια σημαντική επέτειος για τον Ελληνισμό. Η 28η Οκτωβρίου κάνει τους απανταχού Έλληνες υπερήφανους γιατί μας θυμίζει ότι εμείς ως Έθνος έχουμε αποδείξει στην μακραίωνη ιστορία μας ότι μπορούμε στα δύσκολα. Είναι μια ημέρα ξεχωριστή, μια ημέρα λαμπρή, αθάνατη, η ημέρα του ιστορικού «ΟΧΙ» απέναντι στο φασισμό.

Ο ελληνικός λαός το 1940 με το ηρωικό «ΟΧΙ» έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι αυτός ήταν και θα είναι κυρίαρχος στον τόπο του. Το παράδειγμα της μικρής Ελλάδας έδειχνε το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος. Το φρόνημα, το θάρρος και η αυτοθυσία των φαντάρων μας, αλλά και του ίδιου του Ελληνικού λαού απέναντι στη λαίλαπα του φασισμού που είχε καταλύσει ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, είχαν προκαλέσει τον θαυμασμό εχθρών και φίλων.

Σήμερα, με ταπεινότητα, σεβασμό και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας, καλούμαστε να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, είτε αυτές απειλούν τα οικονομικά μας συμφέροντα, είτε την ακεραιότητα των συνόρων μας. Αυτό απαιτούν από εμάς οι ήρωες – αγωνιστές του έπους του 1940.

Όλοι μας ας κλείσουμε μέσα στην ψυχή μας το ένδοξο παρελθόν και ενωμένοι ας βαδίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ας αποτελέσει για όλους μας το ιστορικό «ΟΧΙ» στοιχείο αναφοράς πως ποτέ δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά επιβουλή του τόπου μας από όπου και αν προέρχεται.

Ο
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Παναγιώτης Γκυρίνης

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *