Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την αναθεώρηση του Συντάγματος: «Απολύτως αναγκαία η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής»

[Best_Wordpress_Gallery id=”1470″ gal_title=”ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΒΟΥΛΗ”]

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος, που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «πρέπει να αποσυνδεθεί επιτέλους από τη διάλυση της Βουλής σε απόλυτη συμβατότητα και κατ’ απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

Σε χθεσινή του Ομιλία στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η κορυφαία αυτή θεσμική αλλαγή, θα πρέπει:

Αφενός πρέπει να είναι σύμφωνη και με τα βασικά χαρακτηριστικά και με τις θεμελιώδεις αξίες επάνω στις οποίες πρέπει να οικοδομείται και να λειτουργεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως σύμβολο ενότητας και κύρους του έθνους μας.

Αφετέρου πρέπει να εμποδίζει με ρεαλιστικό τρόπο τον κίνδυνο νέας εργαλειοποίησης της Προεδρικής εκλογής για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, η πρόταση της ΝΔ για τελική εκλογή του Προέδρου χωρίς διάλυση της Βουλής με την απλή πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, συνιστά την πλέον βιώσιμη και συμβατή με το συνταγματικό μας πλαίσιο επιλογή που επιζητά συναινέσεις.

Γιατί η παράταξη της ΝΔ αναζήτησε πάντοτε τις συναινέσεις και ουδέποτε προκάλεσε ή εξανάγκασε τη χώρα σε εθνικές εκλογές με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντίθετα οι πολιτικοί της αντίπαλοι, χρησιμοποίησαν κατά το παρελθόν 2 φορές αυτή την ύψιστη θεσμική διαδικασία για να ρίξουν Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας!

«Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Τσίπρας, που πέρσι επιχειρηματολογούσε για «την ανάγκη να αποσυνδεθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής», είναι ο ίδιος κ. Τσίπρας που το 2014 έλεγε τα ακριβώς αντίθετα, όταν οδηγούσε τη Βουλή σε διάλυση για να καρπωθούν την εξουσία αυτοί που ήταν πανέτοιμοι στα λόγια αλλά τελικά αποδείχθηκαν εντελώς ανέτοιμοι και επικίνδυνοι στην πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ημαθίας

Αναλυτικά η Ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη στη Βουλή στο κάτωθι Link:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *