Κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξάνδρειας για το 2020 – Ευχές στο το νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Ράπτη

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξάνδρειας για το 2020, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα χθες βράδυ στο Δημαρχειακό Μέγαρο της πόλης.

Τη σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι, κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού τηρούνται επακριβώς οι αρχές της καθολικότητας, ενότητας, σαφήνειας και ειδικότητας των πιστώσεων του Προϋπολογισμού, καθώς και οι αρχές της ειλικρίνειας και της ακρίβειας των οικονομικών δεδομένων που προβλέπονται στο Δημόσιο Λογιστικό.

Στη συνέχεια ο κ. Γκυρίνης επεσήμανε την αναγκαιότητα για συναίνεση, ζητώντας από το Σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση.

Την άποψη ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξάνδρειας λειτουργεί κυρίως ως διαχειριστικός και δεν είναι διεκδικητικός εξέφρασε στην τοποθέτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Γ. Κιρκιλιανίδης, τονίζοντας συγχρόνως, πως θα πρέπει να αυξηθούν δαπάνες, εστιάζοντας στην προμήθεια βιβλίων, αλλά κυρίως στην ενίσχυση συλλόγων είτε αυτοί είναι αθλητικοί είτε πολιτιστικοί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αρ. Πανταζόπουλος, ο οποίος αφού πρώτα τόνισε ότι ο προϋπολογισμός βρίσκει σύμφωνο αυτόν και την παράταξη του, στη συνέχεια επεσήμανε ότι τον στηρίζει, όπως στηρίζει και τη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, διότι όπως είπε υπάρχει ταύτιση προγραμματικών απόψεων, τις οποίες και έχε ανάγκη ένας δήμος για να πάρει μπροστά.

Για μη διεκδικητικό προϋπολογισμό έκανε λόγο και ο κ. Μ. Χαλκίδης, τονίζοντας ο προϋπολογισμός διαψεύδει τις προσδοκίες των Δημοτών για ένα καλύτερο αύριο, διότι κατά την άποψη του, μένει στάσιμος ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Ο προϋπολογισμός είναι προσαρμοσμένος και ισοσκελισμένος, όπως άλλωστε αναμενότανε, τόνισε στην τοποθέτηση του  ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ι. Ιακωβίδης, συμπληρώνοντας ότι θα έπρεπε το μεγαλύτερα κεφάλαια να διατίθενται έτσι ώστε να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής βάσης και των απλών Δημοτών.

Στη δευτερολογία του ο κ. Κιρκιλιανίδης άσκησε κριτική στον κ. Πανταζόπουλο και στην παράταξη του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι είναι συνδιοικήση και όχι αντιπολίτευση, επισημένοντας ότι θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι είτε διοίκηση είτε αντιπολίτευση, δεν μπορούν να είναι και τα δύο.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Πανταζόπουλου, ο οποίος επανάλαβε για ακόμη μια φορά ότι στηρίζει και συνεργάζεται με τη διοίκηση, πρώτον διότι κάτι τέτοιο απαιτείται από τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» για να διοικηθούν οι Δήμοι ανά την Ελλάδα και δεύτερον διότι υπάρχει ταύτιση προγραμματικών θέσεων.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης, ο οποίος υπερασπιζόμενος τη συνεργασία των δύο παρατάξεων επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Πανταζόπουλου και πρόσθεσε ότι η επιλογή προσώπων από την παράταξη Πανταζόπουλου, για να συνδιοικήσουν ήταν αποκλειστικά και μόνο δική του, με βάση τα δικά του κριτήρια.

Τέλος, επιστρέφοντας και πάλι στο θέμα του προϋπολογισμού ο κ. Γκυρίνης εξέφρασε την αγωνία και την θέληση του, να στελεχώσει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, διότι τη θεωρεί «απαραίτητο εργαλείο» για την εύρυθμη και την παραγωγικότερη λειτουργία του Δήμου.

Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, από τη διοίκηση και την παράταξη του κ. Πανταζόπολου, όπως άλλοτε αναμενόταν, ωστόσο υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισε και η δημοτική σύμβουλος του κ. Μιχ. Χαλκίδη κ. Ελ. Λαφαζάνη, παρά το γεγονός του ότι η παράταξη της ψήφισε κατά αυτού.

Ευχές προς το νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Ράπτη

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αλεξάνδρειας κατέχει πλέον, ο Δημήτρης Ράπτης.

Η τοποθέτηση αυτή δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστή και από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένου του ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή παρουσία, που «σημάδεψε» θετικότατα το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ευχές για καλή και παραγωγική θητεία, απηυθύναν τόσο ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, ο οποίος εξήρε το έργο του κ. Ράπτη, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Κιρκιλιανίδης και Ιακωβίδης, αναγνωρίζοντας και αυτοί το έργο και την προσφορά του κ. Δημήτρη Ράπτη.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *