Αγκάλιαζαν ηλικιωμένους στο δρόμο και τους έκλεβαν τα πορτοφόλια – τους συνέλαβε η Ασφάλεια και η ΟΠΚΕ Ημαθίας

Συνελήφθησαν χθες δύο άτομα τα οποία με τη μέθοδο της «αγκαλιάς», έκλεβαν πορτοφόλια από ηλικιωμένους. Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας συνολικά τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών εκ των οποίων δύο απόπειρες και μία τετελεσμένη που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κοζάνης. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί, ένας άνδρας 33 ετών και μία γυναίκα 37 ετών, στην πόλη της Βέροιας.

Υστερα από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το πρωί της Κυριακής, η 37χρονη αφού πλησίασε δύο γυναίκες 68 και 74 ετών, σε περιοχή της Κοζάνης, προφασιζόμενη ότι είναι γνωστή τους αποπειράθηκε, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, να προβεί κλοπή σε βάρος τους.

Σε άλλη περιοχή της Κοζάνης, αφού πλησίασε 83χρονο, κατάφερε με την ίδια μέθοδο, να αφαιρέσει από αυτόν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και μία κάρτα τραπέζης.

Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος συνεργός της και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο άγνωστα άτομα, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται

Μετά από έρευνες, ο 33χρονος και η 37χρονη εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στην πόλη της Βέροιας και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *