Χρηματοδότηση 118 μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, 118 επενδυτικά σχέδια από ισάριθμες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών, χρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» και ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 9.879.441,22 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικά εντάχθηκε το 82,51% των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των επιχειρήσεων, καθώς η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι νέες επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι κορυφαία προτεραιότητά μας. Ειδικά για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που επλήγη σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, υλοποιούμε σειρά δράσεων ενίσχυσης, από τις οποίες θα ωφεληθούν όχι μόνον εκατοντάδες επιχειρήσεις, αλλά και ο κόσμος της εργασίας, καθώς διασφαλίζονται υφιστάμενες και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Υλοποιούμε όλες τις δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προτεραιότητα, με διαφάνεια και με ταχύτητα, δίνοντας ώθηση στο επιχειρείν και βάζοντας σταδιακά την Κεντρική Μακεδονία στις ράγες της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η απόφαση με το σύνολο των 118 ενταγμένων επιχειρήσεων δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και στις ιστοσελίδες http://www.kepa-anem.gr και www.pepkm.gr.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *