Φρ. Καρασαρλίδου: Στοχευμένα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης για απόφοιτους ΕΠΑΛ

Πρόταση για τη δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, διάρκειας δύο ετών, που απευθύνονται σε απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), σε Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα, στο πλαίσιο ίδρυσης του Διευρυμένου Διεθνούς Πανεπιστημίου, κατέθεσε η Φρόσω Καρασαρλίδου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και όλους τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, τα προγράμματα αυτά θα παρέχουν διπλώματα επιπέδου 5 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Η δυνατότητα αυτή έχει θεσμοθετηθεί με βάση το άρθρο 48Α του ν. 4485/2017 

Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει ενδεικτικά:

1. Διετές Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Βέροια, στη Ζωική παραγωγή (βοοτροφία) ή Δενδροκομία ή Κηπευτικών ή Διαχείρισης αποβλήτων

2. Διετές Πρόγραμμα στην Αλεξάνδρεια, στα Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας- Βιομηχανικά ή Φυτά Γεωργίας Ακριβείας και

3. Διετές Πρόγραμμα στη Νάουσα, Οινολογίας ή Δενδροκομίας ή Ειδίκευσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δη στην υδροηλεκτρική.

Σύμφωνα με την κ. Καρασαρλίδου, η πρόταση αυτή διαμορφώθηκε με βάση τα Τμήματα που θα έχει το Διευρυμένο Διεθνές Πανεπιστήμιο και αυτά που λειτουργούν σήμερα στα ΕΠΑ.Λ. Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, στη λογική εναρμόνισης του εκπαιδευτικού συστήματος με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τους αναδυόμενους τομείς της τοπικής μας οικονομίας.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *