Φρόσω Καρασαρλίδου: “Ενίσχυση και όχι κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας”

Προάγγελο για κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας καθώς και άλλων περιφερειακών νοσοκομείων αποτελεί η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο με θέμα “Το σύστημα υγείας στην Covid-19 εποχή”, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα. “Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε δυο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων… Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις.. “, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 Αντί μετά την πανδημία να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως κάνουν ακόμη και δεξιές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης κρίσιμων λειτουργιών του ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ και όχι σχέδιο ανάπτυξής του ,σχεδιάζει ουσιαστικά την αποδυνάμωσή του και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Με τη δήλωση του πρωθυπουργού επανέρχεται η θέση της ΝΔ για κλείσιμο των περιφερειακών νοσοκομείων, θέση που αντιπαλέψαμε και αποτρέψαμε την περίοδο 2015-2019 ενισχύοντας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τις περιφερειακές δομές υγείας. Οι τοπικοί φορείς οφείλουν για μια ακόμη φορά να βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης. Η υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας δεν πρέπει να περάσουν.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.