Φρόσω Καρασαρλίδου: “Η κυβέρνηση μας μεταφέρει σε ένα παρελθόν που για να έχεις πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας έπρεπε να έχεις χοντρό πορτοφόλι ή μέσον”

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι η κυβέρνηση έφερε νύχτα το νέο νομοσχέδιο για την υγεία, μετά από fast track διαβούλευση. Όπως εύστοχα επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Μάκης Ισαακίδης, ήρθε σκόπιμα με αυτό τον τρόπο και την συγκεκριμένη στιγμή, επειδή οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας δεν είχαν διοικήσεις και δε μπορούσαν να αντιδράσουν θεσμικά.

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες καταλύει στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας! Το φωνάζουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, το φωνάζουν και οι υγειονομικοί  δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ.

Να μην το επιτρέψουμε!
Έχουμε απάντηση για τον παρόν και το μέλλον του ΕΣΥ. Επανίδρυση στη βάση των αρχών και των αξιών του ιδρυτικού του νόμου, με τη δέσμευση να μη μείνει κανένας πολίτης μόνος απέναντι στην ασθένεια.

Με εκτίμηση,

Φρόσω Καρασαρλίδου

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *