Φρόσω Καρασαρλίδου: Εθιμοτυπικές και χωρίς λύσεις οι συναντήσεις στο Υπουργείο για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα

[Best_Wordpress_Gallery id=”1145″ gal_title=”ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ”]

Μετά από τρεις διαδοχικές συσκέψεις σε μία ημέρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα το Ροδάκινο, οι αγρότες της Ημαθίας περίμεναν την ανακοίνωση μέτρων για την στήριξη του εισοδήματός τους που καταρρέει, από τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η φετινή παραγωγή.

Δυστυχώς όμως δεν ανακοινώθηκε  απολύτως τίποτε  που θα ανακούφιζε και θα έδινε ελπίδες στους απελπισμένους ροδοκινοπαραγωγούς παρά μόνο δόθηκαν στην δημοσιότητα χαμογελαστές φωτογραφίες, ωραίες δηλώσεις και καμία δέσμευση ή συγκεκριμένη πρόταση.

Καμία παρέμβαση δεν έγινε  για το σταμάτημα της  πολιτικής  των βιομηχάνων κομπόστας που παίζουν παιχνίδια σε βάρος των παραγωγών.

Καμία παρέμβαση για να δοθεί άμεσα η προκαταβολή ανά δένδρο για τις ζημιωθείσες ποικιλίες από το χαλάζι.

Καμία  παρέμβαση για την στήριξη του εισοδήματος από το de minimis.

Κανένα  ενδιαφέρον για την στήριξη των Συνεταιρισμών,  που για τρίτη συνεχή χρονιά μειώνονται τα έσοδά τους από τις ζημίες λόγω καιρικών συνθηκών και οδηγούνται σε κατάρρευση.

Καμία  ενέργεια για την έναρξη των διαδικασιών αναδιάρθρωσης  για  τις προβληματικές και πλεονάζουσες ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρινιών.

Δυστυχώς πολύ γρήγορα άρχισε να φαίνεται το αντιαγροτικό πρόσωπο της νέας συντηρητικής Κυβέρνησης  και να ξεσκεπάζεται η ανύπαρκτη  υποτιθέμενη ετοιμότητά της για την άσκηση της πολιτικής της.

Πολύ γρήγορα φάνηκε το πραγματικό τους πρόσωπό  και ήδη οι συνέπειες γίνονται αντιληπτές από τους Αγρότες της Ημαθίας.

Μπροστά στο  κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν οι παραγωγοί ροδάκινου, κρίνεται απαραίτητη η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, καλώντας  ευρεία σύσκεψη  όλων των εμπλεκομένων φορέων, με συμμετοχή και των τεσσάρων βουλευτών του Νομού, όπως είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/8 στο Δημαρχείο Βέροιας καθώς και σε προηγούμενες συσκέψεις και όχι κατά μόνας.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *