Το σχεδιάγραμμα του Προγράμματος του συνδυασμού « «ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ»

Το σχεδιάγραμμα του προγράμματος του παρουσίασε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Χαλκίδης, επισημαίνοντας  πάντως πως αυτό θα ολοκληρωθεί, αφού πρώτα συνομιλήσει μ’ όλους τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, αλλά και τους απλούς δημότες του.

 • Αγροτικός τομέας
 • «Είμαστε αγροτικός Δήμος» τόνισε με σαφήνεια και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα που διέπετέ από μελέτη και μπορεί πραγματικά να σταθεί, είτε αυτό προέρχεται από συνεταιρισμούς και ομάδες, είτε από τον πιο απλό αγρότη.
 • Διεκδίκηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων
 • Έργα υποδομής

3.α. Δέσμευση για κατασκευή του αρδευτικού δικτύου σε Νησέλι, Κυψέλη και Κεφαλοχώρι.

       3.β. Παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία δεδομένου του ότι είμαστε ένας μεγάλος αγροτικός δήμους, με πολύ μεγάλο αγροτικό οδικό δίκτυο που χρειάζεται απαιτούμενη προσοχή.

        4. Θέσπισης Αντιδημαρχίας για αγροτικά θέματα, που θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των δημοτών – αγροτών.

 • Πολιτισμός
 • Για τον τομέα του πολιτισμού ανέφερε: «Σ όλους του συλλόγους θα σταθούμε πραγματικά δίπλα τους. Δεν θα υπάρξει σύλλογος χωρίς χώρο. θα βρούμε εμείς τον τρόπο να του δώσουμε χώρο.  Υπάρχουν χώροι… αυτούς τους χώρους θα τους βρούμε και θα τους δώσουμε εμείς για δωρεάν χρήση σ’ όλους τους συλλόγους».
 • Δημιουργία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ». Είπε συγκεκριμένα: «Αποδεχόμενοι την ιδιαιτερότητα του κάθε συλλόγου θα συνθέσουμε έναν μεγάλο σύλλογο κάτω από την σκέπη του οποίου θα ενταχθούν όλοι οι σύλλογοι του Δήμου και αυτός ο σύλλογος θα εμφανίζεται προς τρίτους με το όνομα:  Μακεδονικός Σύλλογος και έτσι πέρα από όλα τ’ άλλα θετικά, θα δώσουμε και το μήνυμα που πρέπει προς άλλες κατευθύνσεις, σ’ ότι αφορά στη Μακεδονία μας.  Μετά θα ορίσουμε ως δήμος ένα 7ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ».
 • Συνεχή και αδιάληπτη λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου, ανεξαρτήτως κοστολογίου.
 • Αθλητισμός:
 • Θα στηριχθούν όλα τα υπάρχοντα  σωματεία.
 • Χορήγηση περαιτέρω στήριξης σε σωματεία – αθλητές που θα διεκδικούν υψηλότερες διακρίσεις.
 • Υγεία:

Προμήθεια 4-5 ασθενοφόρα και δωρεάν παραχώρηση για την κάλυψη των αναγκών όλου του Δήμου. Συγχρόνως τόνισε ότι έχει τον τρόπο να διεκδικήσει την επάνδρωση τους.

 • Ασφάλεια

Στον τομέα της ασφάλειας ο κ. Χαλκίδης ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην αγορά περιπολικών που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου και θα διεκδικήσει και γι’ αυτά της επάνδρωσή τους «για να μην παρεξηγηθούμε, δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το ρόλο της αστυνομίας, θέλουμε ωστόσο να συνδράμουμε επικουρικά στο έργο της…», είπε αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας.

 • Παιδεία
 • Δεσμεύτηκε για αγαστή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
 • Δημιουργία εκπαιδευτικού πάρκου, με στόχο πέρα από τον προφανή της εκπαίδευσης, την προσέλκυση μαθητών από άλλες περιοχές. Ανέφερε μάλιστα πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα τέτοιο πάρκο στην Πάτρα το οποία στις αρχές του 2018 το επισκέφθηκαν πάνω από 3497 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Ενημέρωση

Αναφερόμενος στο τομέα της ενημέρωσης δεσμεύτηκε να προτείνει, εφόσον εκλεγεί, στους άλλους δύο δημάρχους της Ημαθίας, τη αγορά χρόνου από περιφερειακό κανάλι τουλάχιστον ενός 3ωρο ημερησίως, ώστε να μεταδίδονται χρήσιμα θέματα που αφορούν στο Δήμο.

Καθημερινότητα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα της καθαριότητας, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τη διοίκηση για ολιγωρία. Ο ίδιος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι σ’ ότι αφορά στον τομέα της καθαριότητας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και ο Δήμος να είναι καθαρός αλλά και οι υπάλληλοι σ’ αυτήν να μην αδικηθούνε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. χαλκίδης, επανέλαβε ότι έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να διεκδικήσει και να πάρει πράγματα για το Δήμο Αλεξάνδρειας και μάλιστα πρόταξε ως βασικό του όπλο τις προσωπικές σχέσεις που έχει με το χώρο της ΝΔ λόγο του πρότερου κοινοβουλευτικού του βίου. Σ’ ότι αφορά στην αναμενόμενη ανακοίνωση υποψηφίων, ο κ. Χαλκίδης είπε ότι θα ανακοινώσει ονόματα το επόμενο διάστημα, διότι αναμένει εξελίξεις.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *