Το ξεμπλοκάρισμα σημαντικών έργων για την Ημαθία και την διερεύνηση της ένταξης και των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Σημαντικές πρωτοβουλίες για το ξεμπλοκάρισμα ζωτικών έργων για τον Δήμο της Αλεξάνδρειας που σχετίζονται με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και για την ενίσχυση των αγροτών της Ημαθίας ανέλαβε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Σε σημερινή συνάντηση εργασίας του με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο κ. Τσαβδαρίδης συζήτησε:

·       Την ανάγκη ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ του αρδευτικού έργου στις περιοχές Νησέλι, Νησελούδι, Πρασινάδα, Πλάτανος και Κλειδί του Δήμου Αλεξάνδρειας, η κατασκευή του οποίου βρίσκεται στον αέρα ήδη από το 2017 λόγω κατασκευαστικών ελλείψεων.

Ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τον Υπουργό να δώσει το πράσινο φως για τη διάλυση της προηγούμενης σύμβασης, που αποτελεί ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ προκειμένου να μπορέσει να γίνει επιτέλους η νέα μελέτη του έργου που θα οδηγήσει στην επαναπροκύρυξή του και στην ένταξή του σε άλλο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τα αρδευτικά.   

Έλαβε δε τη διαβεβαίωση του κ. Γεωργαντά ότι θα εξετάσει με προσοχή το ζήτημα και σε άμεσο χρόνο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

·       Την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ των ΑΚΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ του ΕΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ του Δήμου Αλεξάνδρειας στους  καλλιεργητές, όπως κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες αυτή δίνεται με σχετική Υπουργική Απόφαση.  

Η παράταση ως εκ τούτου του ισχύοντος καθεστώτος είναι ιδιαίτερα σημαντική και τη φετινή χρονιά προκειμένου λύσει τα χέρια στους Ακτήμονες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τα χωράφια για τη σπορά προσμένοντας σε μία προσοδοφόρα και γόνιμη καλλιεργητική περίοδο που θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική ανάσα σε δύσκολους καιρούς.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι θα δει άμεσα το ζήτημα επ’ ωφελεία των καλλιεργητών και θα προβεί σύντομα στις απαραίτητες ενέργειες.

·       Την ανάγκη να εξαντληθούν οι δυνατότητες ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ στα ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, με την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων από το Υπουργείο, με την προτεραιότητα ασφαλώς να δίνεται στους επιλαχόντες που έχουν ήδη προχωρήσει σε ένα μέρος της υλοποίησης της επένδυσης, ώστε να μπορέσουν άμεσα να κάνουν αίτημα πληρωμής.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, η μέριμνα του Υπουργείου για ένταξη και των επιλαχόντων θα επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά την εστίαση της Κυβέρνησης στην ενίσχυση του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που αυτός παράγει, με τον κ. Γεωργαντά να τονίζει οι όποιες αποφάσεις για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα θα γίνουν εφόσον βρεθούν αναπορρόφητα κονδύλια, κάτι που θα οριστικοποιηθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *