Τους υποψήφιους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια

[Best_Wordpress_Gallery id=”603″ gal_title=”ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”]

Τους 6 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρουσίασε η Ν.Ε. Ημαθίας του κόμματος, χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο «ΜΑΝΘΟΣ» στην Αλεξάνδρεια.

Ο κ. Τάσος Κωστόπουλος που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, αρχικά καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια παρουσίασαν τους υποψήφιους και τα βιογραφικά τους, δίνοντας τον λόγο στον καθένα για μια σύντομη τοποθέτηση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι (αλφαβητικά):

Αντωνίου Χρήστος, οικονομολόγος

Καλπάκης Στέργιος,  εκπαιδευτικός και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω), νοσηλεύτρια και συνδικαλίστρια

Ουρσουζίδης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός

Παπαγιαννούλη Εύη, πολιτικός μηχανικός

Τόλκας Άγγελος, δικηγόρος

Οι τοποθετήσεις των υποψήφιων Βουλευτών (έγινε αντίστροφα από το τέλος προς την αρχή):

Ο Άγγελος Τόλκας, στάθηκε ιδιαίτερα στο χάσμα μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων «αυτό που πρέπει να δούμε είναι η διαφορά φιλοσοφίας στην πολιτική μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων και τις επιπτώσεις των ακραίων επιλογών στην καθημερινότητά μας. Και τα παραδείγματα, έρχονται από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι επειδή του ξεφεύγουν αλλά επειδή τα πιστεύει. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε μια πρωτοβουλία να ενώσει των προοδευτικό χώρο και να αντισταθεί σ’ όλο αυτό. Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο και κάθε δύναμη, να παλέψουμε για να είμαστε οι νικητές των εκλογών της 7ης Ιουλίου, απέναντι σε μια αυταρχική και ακραία δεξιά η οποία προσπαθεί να επανέλθει με υποβοηθήματα συνολικά του πολιτικού χώρου είτε κοινοβουλευτικών είτε μη κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Η Εύη Παπαγιαννούλη εστίασε στα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση σε επαγγελματίες και στο «συρρίκνωνα» όπως χαρακτηριστικά είπε των οικονομικών των νοικοκυριών. Αναφέρθηκε στη «διαπλοκή και τη διαφθορά» όπως χαρακτηριστικά είπε, που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αμέσως μετά ανέφερε τις βελτιώσεις στις οποίες σκοπεύει να προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση και ελάφρυνση των «αδύναμων» της χώρας.

Τέλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής  με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις για χρέη στα ταμεία και στο δημόσιο, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, των φορολογικών συντελεστών, κ. α. και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά νωπή εντολή στις εκλογές για να προχωρήσει σε περεταίρω ελαφρύνσεις.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης αρχικά έκανε μια σύντομη αναφορά στη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ από 2015 μέχρι σήμερα και στις προσπάθειες που έγιναν για να βελτιώσουν και να περισώσουν τη χώρα, που όπως είπε «μια χρεωμένη χώρα…».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μικρομεσαίους που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης και στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, αναλαμβάνοντας μια λεηλατημένη χώρα. Τέλος ζήτησε απ’ όλους να δώσουν μια μάχη για να επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσουν να «ανασάνουν» όπως χαρακτηριστικά είπε, όλοι οι μικρομεσαίοι της χώρας.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, αναφέρθηκε στην ανάγκη  δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεωκοπία και τα μνημόνια και απειλεί να επανέλθει με τη Ν.Δ., όπως είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ζήτησε από όλους να δούνε ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν στη διάλυση της  μεσαίας τάξης, όπου χάθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας και ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έδωσε  μάχη να ενισχύσει  το κοινωνικό κράτος, να στηρίξει την δημόσια υγεία, τους αγρότες, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, έφερε τις 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο και τα ταμεία, επανέφερε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανέβασε τον κατώτατο μισθό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πήρε για πρώτη φορά μεγαλύτερα κονδύλια κ.α

Για την Ημαθία, ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, έγιναν προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, έγιναν αθλητικά έργα, δόθηκαν πολλά χρήματα στους δήμους μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης όλες οι ενέργειες για το Τελωνείο της Κουλούρας, έρχεται το φυσικό αέριο σε Βέροια και Αλεξάνδρεια και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά του. «Κάναμε όσα μπορούσαμε, όχι όσα θέλαμε. Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας», κατέληξε.

Ο Στέργιος Καλπάκης, ο πιο νέος ηλικιακά του ψηφοδελτίου, αναφέρθηκε στη καταγωγή της μητέρας του που είναι από το Νησί και στη σύνδεση του με την περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνει έναν ήπιο αγώνα με προοδευτικό πρόσημο και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Προέδρου της ΝΔ και τους προγράμματος του.

Τέλος κάλεσε τους νέους να πάνε στις κάλπες, για το μέλλον τους, για να μπορέσουν κάποια στιγμή όσοι έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν και να συμβάλλουν στη χώρα.

Ο Χρήστος Αντωνίου αρχικά άσκησε κριτική «στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…» όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τις διαφορές που έχουν οι δύο χώροι.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, έργων υποδομής  και επενδύσεων που έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με δεδομένη την κρίση, όπως είπε, από την πλευρά της κυβέρνησης και χαρακτήρισε κρίσιμες αυτές τις εκλογές στις οποίες αναμετράται η πρόοδος με την συντήρηση.

Τέλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν κάνει τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ημαθιώτες συνάδερφοι του, για την ενίσχυση του τόπου.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *