Τοποθέτηση του Αθ. Τσιάπλα για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας: “Για τα κροκοδείλια δάκρυα και την στενοχώρια μερικών….”

Είμαστε η ομάδα «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ». Μία ομάδα από διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές κομματικές πεποιθήσεις, …. με πολλά διαφορετικά.

Βρήκαμε όμως κοινά στοιχεία: την αγάπη μας για τον τόπο μας, την επιθυμία μας να ζήσουμε σ’ αυτόν τον τόπο, τη θέληση μας να συμβάλλουμε στην ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων του.

Μας ένωσε μία γυναίκα, η Δώρα. Από την πρώτη ημέρα λοιδορήθηκε, αμφισβητήθηκε, συκοφαντήθηκε
Δεν το έβαλε κάτω.

Μπόρεσε να μας κάνει μία αλυσίδα, μία ομάδα. Ξεκινήσαμε τον αγώνα και την προσπάθειά μας. Όχι γιατί έχουμε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τη σημερινή διοίκηση. Απλώς γιατί από αυτήν δεν ελπίζουμε πλέον τίποτα. Επί εννέα χρόνια δεν προσέφεραν τίποτα στον τόπο.

Πολλοί από εμάς τους είχαμε εμπιστευθεί, και μία και δύο φορές. Όχι όμως πιά. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε σελίδα, να αλλάξουμε τον τόπο. Ξαφνικά έγινε το λάθος. Η δήλωση της Δώρας υποβλήθηκε με σφάλματα. Ποιος φταίει; Πάντα φταίει ο αρχηγός, πάντα ο επικεφαλής έχει την ευθύνη. Προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε. Όλοι μαζί ως ομάδα. Απέναντι μας και ο συνδυασμός του κ. Γκυρίνη.

Πριν προλάβουμε να διορθώσουμε το λάθος προσέφυγε στο δικαστήριο και «μαντεύοντας» τις κινήσεις μας , ζήτησε να μην ληφθούν υπόψιν. Το δικαστήριο μας απέρριψε και η Δώρα βγήκε αμέσως μπροστά ευθαρσώς , όπως έπρεπε, και ανέλαβε την ευθύνη. Ζήτησε συγγνώμη, την οποία πολλοί δεν άκουσαν.

Εμείς την ακούσαμε. Τι σημαίνει άραγε κάνω λάθος; Σηκώνω λευκή σημαία; Δεν συνεχίζω τη μάχη; Όχι βέβαια. Η απόφαση μας ήταν συλλογική. Πίστευε κανείς ότι θα σταματήσουμε; Ποιος λέει πως δεν πρέπει να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας; Ποιος θα καταδικαζόταν σε θάνατο και δεν θα έκανε έφεση; Ποιος θα μας απαγορεύσει να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να μετέχουμε ενεργά στις εκλογές;

Οι ειρωνείες, οι χλευασμοί, οι αστήρικτες κατηγορίες, η σπίλωση ανθρώπων είναι όπλο αυτού του εκλογικού αγώνα για κάποιους. Κατανοητό, αυτό μόνον έχουν ως όπλο. Εμείς προσφύγαμε στην δικαιοσύνη, όπως μπορούσαμε και επιβαλλόταν να πράξουμε. Δεν γνωρίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Ευελπιστούμε να δικαιωθούμε.

Ο συνδυασμός του κ. Γκυρίνη διαλαλεί παντού πως ξέρει την απόφαση και την αιτιολογούν. Για αυτούς ο συνδυασμός μας θα εγκριθεί «όταν βγει ο ήλιος από την δύση», καθώς τα γνωστά δικαστικά στέκια (!!!!) και οι καθηγητές του πληκτρολογίου κρίνουν είτε το δικαστήριο αναρμόδιο, είτε την αίτηση μας αβάσιμη.

Για κάθε ενδεχόμενο όμως φρόντισαν ήδη να ασκήσουν παρέμβαση ενώπιον του δικαστηρίου και να ζητήσουν να απορριφθεί η αίτηση θεραπείας μας και να μην ανακηρυχθεί ο συνδυασμός μας.

Τελείωσαν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους σοβαρούς και υπεύθυνους συμπολίτες μας που θα λείψουν από το δημοτικό συμβούλιο, τις οικογένειές των δημοσίων υπαλλήλων που θα ταλαιπωρηθούν. Σαφώς και είναι δικαίωμά τους. Σαφέστατα και δεν μας θέλει απέναντί του.
Ακόμη και λαβωμένοι είμαστε δυνατοί. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα.

Αν η αίτηση μας απορριφθεί ο καθένας μας θα πράξει σύμφωνα με της δικές του αξίες, τα δικά του θέλω, τη δική μου κοσμοθεωρία. Θα είμαστε όμως παρόντες στην εκλογική αναμέτρηση , ως απλοί πολίτες, για να ρωτήσουμε τον κ. Γκυρίνη προσωπικά γιατί διεκδικεί τη θέση του δημάρχου για μία ακόμη φορά, τι είναι αυτό που τον κάνει περήφανο ως επί εννέα έτη δήμαρχο.

Ποιο είναι το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία. Πως θα καταφέρει σε 5 χρόνια να κάνει κάτι που δεν έκανε σε 9 χρόνια.

Γιατί ενέταξε στον συνδυασμό του έναν άνθρωπο που μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τον αποκαλούσε κλέφτη και αυτός τον έδιωχνε ως ανίκανο. Θα είμαστε παρόντες για να ρωτήσουμε ονομαστικά τον καθένα από τους 270 υποψήφιους συμβούλους του τι ελπίζουν και τι περιμένουν από μία διοίκηση που δεν προσέφερε τίποτα επί 9 έτη.

Θα είμαστε παρόντες για να ρωτήσουμε πως σε μία ημέρα και για ποιο λόγο από δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης γίνεσαι υποψήφιος του Γκυρίνη και συνδιοίκηση με αυτόν.

Θα είμαστε εκεί για να ρωτήσουμε γιατί ενώ πριν λίγους μήνες κάποιος αποκαλεί τον δήμαρχο κλέφτη και στην συνέχεια αυτοί οι δύο άνθρωποι συμπορεύονται, γιατί δεν μιλάμε για ιδιωτική διαφορά αλλά για χρήματα του δημοσίου. Θα είμαστε παρόντες όλη την πενταετία, είτε με μία Δώρα, είτε με ένα Κλεάνθη, είτε με μία Αναστασία.

Αν η αίτηση μας γίνει δεκτή και δικαιωθούμε από το δικαστήριο είμαστε έτοιμοι τις επόμενες ημέρες να δώσουμε τον προεκλογικό μας αγώνα , λαβωμένοι, αλλά πιο δυνατοί. Οι αριθμοί δεν μας τρομάζουν, 10,100, 150, δεν έχουμε ανάγκη γιατί μαζί μας έχουμε την κοινωνία, μία κοινωνία που ψάχνει την αλλαγή, γιατί όλοι μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ.

Η ομάδα «μαζίΑλλάΖΟΥΜΕ»

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *