Την Υποψηφιότητας της για Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοίνωση και επίσημα η Δώρα Κουρκουτά!

Την απόφαση της να διεκδικήσει τη θέση της Δημάρχου Αλεξάνδρειας γνωστοποίησε χθες το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Μανθος»,  η δικηγόρος Δώρα Κουρκουτά.

Η κ. Κουρκουτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσίασε τις βασικές αρχές του ψηφοδελτίου της καθώς επίσης και το σκεπτικό και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της υποψηφιότητας της, «Να κάνουμε τον τόπο μας μια ευρωπαϊκή γωνιά¨…» τόνισε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο άφησε πολλές αιχμές κατά της νυν διοίκησης, κάνοντας λόγο για «εγκληματική απραγία…»

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το ψηφοδέλτιο της θα είναι υπερκομματικό και δεσμεύτηκε ότι η θητεία της θα είναι μόνο για μια τετραετία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν έχω σκοπό να γεράσω στο δημαρχείο».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον παγκοσμίως γνωστό στους ακαδημαϊκούς κύκλους, καταγόμενο από την Αλεξάνδρεια κ. Βαρδάκα, η οποία ομάδα θα ετοιμάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού αλλά και θα συντονίσει τις δράσεις του.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η κ. Κουρκουτά τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο της θα στελεχωθεί κατά κύριο λόγο από νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά, χωρίς φυσικά να αποκλείει τη θετική συνεισφορά που μπορεί να έχουν άνθρωποι έμπειροι που απλά έχουν και αυτή τη διάθεση να προσφέρουν.

Τέλος να αναφέρουμε ότι κ. Κουρκουτά έχει διατελέσει προ ετών με μεγάλη επιτυχία Αντινόμαρχης Ημαθίας, όμως τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να απέχει, για «δικούς της λόγους…» όπως είπε,  από την ενεργό δράση της πολιτικής σκηνής του τόπου.  

Η χθεσινοβραδινή ομιλία της κ. Θ. Κουρκουτά:

«Καλησπέρα σε όλους σας.                                                                                                        

Η σημερινή μου πρόσκληση, όπως θα έχετε βέβαια καταλάβει, αφορά την επίσημη γνωστοποίηση της απόφασης μου να διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.                    

Είναι μία απόφαση που λήφθηκε μετά από πολλές και πολύωρες συζητήσεις με φίλους, συνεργάτες , αλλά και με τον εαυτό μου. Ξεκίνησε πριν από 10-12 μήνες περίπου και αφορμή αυτών ήταν η κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας .                                     

Η απόφαση μου δεν ήταν ειλημμένη, αντίθετα όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, πολλές φορές στο παρελθόν αρνήθηκα, τόσο λόγω προσωπικών συνθηκών αλλά και γιατί ποτέ δεν είχα ως αυτοσκοπό την κατάληψη δημόσιου αξιώματος  .

Έγινε όμως επιτακτική ανάγκη λόγω της εγκληματικής απραξίας η οποία χαρακτηρίζει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή .              

Για μένα η θέση του δημάρχου δεν είναι μέσο ικανοποίησης της ματαιοδοξίας μου. Αλώστε δεν σας κρύβω πως εξάντλησα όλες τις, κατά την κρίση μου, πιθανότητες να ηγηθεί άλλο πρόσωπο.                                

Η θέση του δημάρχου είναι μία πολύ πολύ υπεύθυνη θέση, βαριά στην κάθε μέρα της , αλλά ταυτόχρονα γοητευτική και προκλητική για όνειρά, σχέδια και δημιουργία.

Το μοντέλο διοίκησης που έχουμε στα πλάνα μας δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό τρόπο λειτουργίας του, τόσο διοικητικά, όσο και λειτουργικά.

Ο δήμαρχος εκτός από κλειδί επίλυσης των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών (καθαριότητα, δρόμοι, πλατείες κλπ), θα πρέπει να είναι πρωτίστως μοχλός ανάπτυξης, ώστε να οδηγηθεί ο δήμος Αλεξάνδρειας σε μία αναπτυξιακή πορεία, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων επιβίωσης των δημοτών.

Όσοι αγαπάμε την περιοχή μας, ζούμε και εργαζόμαστε εδώ και επιθυμούμε να παλέψουμε συλλογικά για να κάνουμε τον τόπο μας , την πόλη μας μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, το τελευταίο χρονικό διάστημα διακατεχόμαστε από την ίδια αγωνία. Να έχει ο τόπος μας την θέση που του αξίζει.

Βρισκόμαστε στο κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε ένας μεγάλος χωροταξικά δήμος, διέρχονται από τον τόπο μας όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, έχουμε θάλασσα, δάσος , ποτάμια, βιομηχανική ζώνη , βαριά πολιτιστική κληρονομιά και ένα βαρύ μεγάλο μοναδικό όνομα. Όλα ανεκμετάλλευτα.

Είμαστε πόλη χωρίς σημείο αναφοράς, τόπος αρνείται να δείξει την  ταυτότητα. Αδικούμε και τον τόπο μας και τους εαυτούς μας.

Τα δεδομένα για την αυτοδιοίκηση αλλάζουν διαρκώς. Απαιτείται γνώση και εμπειρία προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία προς όφελος των πολιτών.

Πεποίθησή μας είναι ότι η πορεία του καθενός που ασχολείται με τα κοινά, πρέπει να αξιολογείται, να κρίνεται και να ελέγχεται κάθε ημέρα. Οι θέσεις μας, η στάση μας, οι πράξεις μας, είναι η ταυτότητά μας. Είμαστε οι επιλογές μας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σύνθεση ενός ψηφοδελτίου δεν είναι ζήτημα ψηφοθηρικό και διαμοιρασμού αξιωμάτων. Απεναντίας, είναι ζήτημα σύνθεσης ιδεών, αρχών και αξιών. Είναι ζήτημα πολύπλοκο και επίπονο, που άλλους τους αποθαρρύνει και άλλους τους εξιτάρει. Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις γνώσεις, την εμπειρία και την ενεργητικότητά μας προς όφελος των δημοτών πέρα από κομματικά στεγανά και άγονες μικρότητες.

 Σήμερα δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο με τις αντίξοες παγκόσμιες και εθνικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, αλλά και με το τέλμα στο οποίο έχει μπει ο τόπος μας. Έχουμε να παλέψουμε με τους κακούς μας εαυτούς, με νοοτροπίες δεκαετιών που έχουν διαποτίσει τους πολίτες και εμποδίζουν την αφομοίωση κάθε μικρής ή μεγάλης μεταρρύθμισης, σε δημοτικό ή και περιφερειακό επίπεδο

Για να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να γίνει πραγματικότητα η ανατροπή της μιζέριας, η επανεκκίνηση στον Δήμο Αλεξάνδρειας, θεωρούμε πολύτιμη τη συμβολή όλων των πολιτών, επαγγελματιών, επιστημόνων και απλών ανθρώπων της καθημερινότητας αλλά κυρίως της Νέας Γενιάς, που μαζί θα παλέψουμε για να κάνουμε τον ευλογημένο τόπο μας πρότυπο για το σήμερα και το αύριο όλων μας.

Μεγάλο και κεντρικό μας στοίχημα  η ενεργοποίηση της νέας γενιάς, των νέων ανθρώπων στους οποίους θα πρέπει να δοθεί ο λόγος , το κίνητρο να συμμετέχουν σε νέα σχεδιασμό για το μέλλον του δικού τους τόπου. Γυρίζουν οι νέοι μας την πλάτη στα κοινά και το μεγάλο στοίχημα μας είναι να τους ενεργοποιήσουμε. Αν τους δώσουμε χώρο να εκφρασθούν, αν τους δώσουμε χώρο να δημιουργήσουν , έχουν τις γνώσεις και τη διάθεση να μεγαλουργήσουν.                                                                               

Δεν διακατεχόμαστε από έπαρση και αλαζονεία. Κανένας μας δεν θεωρεί τον εαυτό του ειδικό ή παντογνώστη.

Ολοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε ,από μία μικρή συμβουλή, μία εμπειρία, ένα όνειρο. Στόχος μας:

κανείς στο περιθώριο. Από την πιο απομακρυσμένη νοικοκυρά μέχρι τον πιο μορφωμένο συνδημότη μας.

Για να προχωρήσουμε με επιτυχία, θα χρειαστούμε την ενεργή συμμετοχή όλων. Δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα για την ανάπτυξη του Δήμου μας απ’ άκρο σ’ άκρο. Η προσπάθεια έχει μεγάλη αξία αλλά πάνω από όλα μας ενδιαφέρουν οι ΠΡΑΞΕΙΣ και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να έρθει μόνο με σκληρή δουλειά. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα απολύτως με κανέναν υποψήφιο σε όποια παράταξη και εάν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές. Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των τυχόν κομματικών συμφερόντων. Μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί αλλά όχι εχθροί. Θα αντιπαρατεθούμε μόνο για την διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας και την ώθησή του σε αναπτυξιακή τροχιά. Θα προβάλουμε τα σχέδια μας, το όραμα μας .

Όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη πιστεύουμε ότι μετά τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 εμείς θα είμαστε οι εντολοδόχοι της ευθύνης για την διαχείριση του Δήμου μας.

Επιθυμία μας είναι να μετέχουμε σε μία πολιτισμένη προεκλογική περίοδο, συντονισμένη στην εποχή μας, μακριά από τα φαντάσματα του παρελθόντος, με πολύ διάλογο όχι μονο μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και κυρίως με τους συνδημότες μας, με ευγένεια, σεβασμό , γόνιμη αντιπαράθεση με επιχειρήματα.

Οι ύβρεις, οι φωνές , οι απαξιώσεις είναι για τους μικρούς, τους άπραγους, τους φοβισμένους, τους ανασφαλείς , τους ενόχους.                   

Για το λόγο αυτό θα προτείνουμε στον απερχόμενο δήμαρχο  να ανοίξει την αίθουσα του πνευματικού κέντρου και όλοι οι  υποψήφιοι μαζί να κάνουμε μία σειρά συζητήσεων για όλα τα θέματα που μας απασχολούν και μάλιστα και με τη συμμετοχή των δημοτών.

Εμείς ως ομάδα προτιθέμεθα να κάνουμε ουσιαστικές ημερίδες, με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων  αλλά και απλών δημοτών, για να μπορέσουμε να συνθέσουμε ιδέες, προτάσεις, στόχους. Προσωπικά επιθυμώ και θα επιδιώξω να μιλήσω με όσους περισσότερους συνδημότες μας μπορέσω, και είμαι διατεθειμένη να περπατήσω κάθε χωριό πόρτα πόρτα.

Μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουμε τις επαφές μας και θα ζητήσουμε να συνομιλήσουμε με όλα τα τοπικά συμβούλια του δήμου μας, τον εμπορικό σύλλογο, τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων, πολιτιστικών, αθλητικών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών, διδασκόντων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, των τοπικών κομματικών οργανώσεων και παράλληλα θα λειτουργεί, από τις αρχές του νέου έτους, το γραφείο της ομάδας μας, όπου θα μπορεί να απευθύνετε κάθε συμπολίτης μας.

Το πρόγραμμα μας ήδη ξεκίνησε να δημιουργείται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα μηνύματα και τα θέλω της κοινωνίας μας .

Νιώθουμε πραγματικά όλοι μας περήφανοι και εγώ προσωπικά μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή καθώς έχουμε δίπλα μας  νέους ανθρώπους , νέους επιστήμονες , που μεγαλουργούν στον τομέα τους , οι οποίοι  ήδη επεξεργάζονται, ο καθένας από τη δική του επιστημονική πλευρά , ένα masterplanτου Δήμου μας που θα συνάδει με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες  του τόπου μας.                                

Παράλληλα, δεν σας κρύβω, πως έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα αξιοποίησης όλων των συμπολιτών μας που μεγαλουργούν μακριά μας, με τους οποίους έχουμε έλθει σε επαφή, καθώς επίσης και με ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά σε κέντρα αποφάσεωνκαι θα μας βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των σχεδίων μας.                                          

Κανείς μας δεν είναι ειδικός, κανείς μας δεν είναι μάγος.                              

Μόνο μία καλά οργανωμένη ομάδα , όλων των ειδικοτήτων, μπορεί να πετύχει.

Προσωπικός μου στόχος είναι να είμαι ένα μέλος της ομάδας αυτής και παράλληλα  ο συντονιστής της ομάδας, ο εκτελεστής των αποφάσεων της και ο έχων την ευθύνη απέναντί σας, για την προσπάθεια μας να κάνουμε το δήμο μας ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ και όχι απλώς να επιβιώνεις.                                                                                                                                

Γιατί μόνο «μαζί ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» την πόλη και τα χωριά μας.                          

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.  

Θεοδώρα Κουρκουτά

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *