Τάσος Μπαρτζώκας: “Τη δύναμη στο Πανεπιστήμιο πρέπει να την έχει η ελευθερία του λόγου. Όχι η βαριοπούλα!

Σε μια εφ’όλης της ύλης παρέμβαση, επί της επικαιρότητας, στην εκπομπή «Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία», τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, απαντώντας, μεταξύ άλλων, στο επίμαχο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε στον Κοσμά Ερυθρόπουλο, κάνοντας αναφορά και στην εμπειρία του ως φοιτητή, η μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν παραβιάζει το πανεπιστημιακό αυτοδιοίκητο, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι προς όφελος της κοινωνίας, η οποία άλλωστε τάσσεται υπέρ της ασφάλειας και της ελευθερίας του λόγου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, παραθέτοντας και την πρόσφατη εμπειρία του από το σύγχρονο πανεπιστήμιο της Ξάνθης, το οποίο επισκέφτηκε με το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «οι κατεστραμμένες βιβλιοθήκες, τα σπασμένα έδρανα και οι λερωμένοι, με παρωχημένη συνθηματολογία και αφίσες, τοίχοι, αλλά και οι ταμπουρωμένοι βάνδαλοι που εκφοβίζουν και διαπράττουν έκνομες ενέργειες, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στα Πανεπιστήμια των παιδιών μας. Στα πανεπιστήμια θέση έχει η ελευθερία του λόγου, η αριστεία, η παραγωγή πολιτισμού και η μάθηση. Στα πανεπιστήμια τη δύναμη την έχει το επιχείρημα. Όχι η βαριοπούλα».

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *