Τάσος Μπαρτζώκας: “Αξιολογούμε για να προχωρήσουμε, όχι για να τιμωρήσουμε!”

Για το νέο σύστημα αξιολόγησης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, που εισάγει την αντίληψη της έμφασης στο αποτέλεσμα και στη συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μίλησε ο Τάσος Μπαρτζώκας, σχολιάζοντας ότι «αξιολογούμε για να γνωρίζουμε αν και τι καταφέραμε».

Ο Βουλευτής ανέλυσε τις ρυθμίσεις της νομοθετικής παρέμβασης, εστιάζοντας στις καινοτομίες που περιέχει, όπως την υπέρβαση της βαθμολόγησης, το νέο πλαίσιο στοχοθεσίας, καθώς επίσης και το σύγχρονο σύστημα ανταμοιβής και επιβράβευσης, προκειμένου να υπάρχουν τα κίνητρα για τη συνεχή βελτίωση και την καλύτερη απόδοση.

Σχολιάζοντας ότι βρισκόμαστε όχι μόνο στην  «κρίσιμη συγκυρία της μετά κόβιντ εποχής», αλλά και σε «μια ορμητική εποχή με διεθνείς εξελίξεις», επεσήμανε ότι η μοναδική μας ευκαιρία, είναι «να πετυχαίνουμε τους στόχους που θέτουμε και να υλοποιούμε τις πολιτικές που ωφελούν τους πολίτες».

Ως εκ τούτου, ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου που συνδέουν τον στόχο με την επίδοση, καθιερώνουν επί της ουσίας μια αλλαγή κουλτούρας, μια νέα αντίληψη που εστιάζει στη δόμηση ενός συνεχούς εσωτερικού διαλόγου εντός κάθε οργανικής μονάδας, έχοντας πάντα κατά νου «ότι το κρίσιμο στοιχείο είναι ο υπάλληλος».

Ο Βουλευτής τόνισε ότι «Αυτή η νέα αντίληψη που φέρνει το νομοσχέδιο δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνησή της μόνο», αλλά όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι η αντίληψη των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι μας ζητούν να τους δώσουμε ένα αποτελεσματικό κράτος». Και γι’ αυτούς τους λόγους ζήτησε από τη Βουλή «να έχουμε όλοι συναντίληψη αυτής της κρίσιμης διακύβευσης».

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *