Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος: Ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας υπέρ της Δημοκρατίας και κατά της τραπεζικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας

[Best_Wordpress_Gallery id=”1309″ gal_title=”ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ”]

Ως Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος διαπιστώνουμε πως οι τράπεζες εξακολουθούν να ασκούν εξοντωτικές για τους πολίτες πρακτικές διαπραγμάτευσης. Όπως προκύπτει από την Λογική, σκοπός της ακολουθούμενης τακτικής τους δεν μπορεί να είναι η επίτευξη μιας τίμιας συμφωνίας αλλά η εξουθένωση των δανειοληπτών, οι οποίοι πρέπει πρώτα να οδηγηθούν στην απελπισία και την απόγνωση για να δεχτούν στη συνέχεια να υπογράψουν ότι τους “σερβίρουν”.

Ταυτόχρονα, νιώθουμε την ανάγκη να προειδοποιήσουμε τους πολίτες πως όχι μόνο δεν άλλαξαν συμπεριφορά οι τράπεζες αλλά δημιουργούν καθημερινά τον τελευταίο καιρό τις συνθήκες εκείνες που θα προκαλέσουν ένα νέο τσουνάμι τραπεζικών αυθαιρεσιών. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να ενημερώνονται και να παραμένουν σε εγρήγορση για τον εντοπισμό και την άμεση καταγγελία τυχόν παραβατικών συμπεριφορών από την πλευρά των τραπεζών.

Μπροστά σε αυτά που έρχονται ο Σύλλογος δεν μπορεί αδιαφορήσει. Για αυτό το λόγο τα μέλη του Συλλόγου αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία με σκοπό αφενός την διεξαγωγή σχετικού δημόσιου ανοιχτού διαλόγου (διοργάνωση ενημερωτικών εξορμήσεων, ημερίδων πληροφόρησης, παραστάσεων διαμαρτυρίας ) αλλά και αφετέρου την αξιοποίηση κάθε νόμιμου μέσου αντίδρασης (κατάθεση αναφορών, ομαδικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη κλπ). καθώς και την πολιτική οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης κατά της κακοποίησης των δανειοληπτών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω της συγκρότησης ομάδας ενεργών πολιτών προερχόμενων από την πολιτική ζωή του τόπου, η οποία θα αναλάβει να “ενοχλεί” πολιτικά με δημόσιες παρεμβάσεις και ενημερωτικές συναντήσεις όσους κατέχουν σχετικές θέσεις ευθύνης.

Οφείλουμε με λίγα λόγια να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε την ίδια την Δημοκρατία πιά, απέναντι στην απειλή που αποτελούν για αυτήν η απαξιωτική για το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους συμπεριφορά των Τραπεζών απέναντι στους Δανειολήπτες.

Ανάμεσα στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο δημοκρατικό μας κάλεσμα είναι οι κύριοι Παναγιώτης Ψωμιάδης, Ιωάννης Σαρίδης και Αριστείδης Φωκάς οι οποίοι συνυπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία του Συλλόγου μας κοινή δήλωση ανάληψης πολιτικής πρωτοβουλίας .

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *