ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Τάσου Μπαρτζώκα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

[Best_Wordpress_Gallery id=”830″ gal_title=”ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΝΕΑ-2″]

 Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές εκλογέςεπισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, τονίζοντας ότι «οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πόσο μας κόστισαν οι αυταπάτες» του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την πολιτική που ακολούθησε επί 4,5 χρόνια το κυβερνών κόμμα.

 Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμματουκόμματός του, τονίζοντας ότιείναι ένα «ρεαλιστικό και 

εφαρμόσιμο πρόγραμμα», που «βασίζεται στην αλήθεια». 

Όπως δήλωσε,

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα στο Πρώτο Θέμα:

 –  Στις 26 Μαΐου ο λαός έστειλε ένα μήνυμα. Στις 7 Ιουλίου, που καλείται να δώσει εντολή, γιατί να σαςεμπιστευτεί;

 Το μήνυμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων στις 26 Μαΐου ήταν ηχηρό και με ξεκάθαρο αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ και την επί 4,5 χρόνια καταστροφική πολιτική του. Ο λαός πλήρωσε ακριβά την επικράτηση των δυνάμεων της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού και είναι πλέον πιο σοφός. Οι πολίτες νομίζω ότι έχουν αντιληφθεί, γιατί βίωσαν όσο κανένας άλλος τις συνέπειες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μας κόστισαν οι αυταπάτες και οιπειραματισμοί. Πρέπει, λοιπόν, όλοι όσοι ζητούμε την ψήφο των πολιτών να κατανοήσουμε το εξής: Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον λαό (τουλάχιστον όχι για πολύ) όπως περίτρανα αποδείχθηκε, καθώς ο λαός

«τιμωρεί» το ψέμα και τη δημαγωγία. Η Νέα Δημοκρατία έχει να επιδείξει ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και η πολιτική της, όπως πάντα βασίζεται στην αλήθεια (όσο δύσκολη κι αν είναι μερικές φορές) και έχει στο κέντρο της τον πολίτη και το πραγματικό συμφέρον της χώρας, μακριά από μικροπολιτικές καιεύκολες υποσχέσεις. Ένα  νέο  μοντέλο  ανάπτυξης, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην «έκρηξη» επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην τόνωση του πρωτογενούς τομέα και στην αναβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας και πολλά άλλα. Ακριβώς το αντίθετο μοντέλο δηλαδή από αυτό που δυστυχώς εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 –  Υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση από τους νέους στην Πολιτική. Εσείς, ως νέος άνθρωπος, τι θα τους λέγατε;

 Πράγματι, προέρχομαι από τη νέα γενιά και γνωρίζω καλά την ανασφάλεια που βιώνει η νέα και ο νέος, αλλά και την αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον. Σήμερα δυστυχώς οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία, να κάνουν οικογένεια, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα και για αυτό τον λόγο τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι, με  γνώσεις  και  εξαιρετικά βιογραφικά, έχουν αναγκαστεί να ξενιτευτούν. Οι νέοι μας, λοιπόν, έχουν δίκιο να είναι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να τους ακούσουμε. Θεωρώ όμως ότι η αποχή και η απαξίωση δεν είναι λύση. Τους καλώ, λοιπόν, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να αποφασίσουν

αγώνα και προσπάθεια. Να σκεφτούν καλά ποιο κόμμα μπορεί να τους εξασφαλίσει ποιοτική παιδεία, ναδημιουργήσει νέες δουλειές και να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο. Προσωπικά, φιλοδοξώ στο νασυμβάλω να εισακουστεί επιτέλους η φωνή αυτής της γενιάς. Το μείζον είναι να φέρουμε νέες νοοτροπίες στην πολιτική ζωή του Τόπου. Το σύνθημα

«Αλλάζουμε γενιά» που χρησιμοποιήσαμε στις προηγούμενες εκλογές σηματοδοτεί τόσο την ανάγκη για ανανέωση, αλλά κυρίως την εφαρμογή νέων αντιλήψεων που θα οδηγήσουν τον τόπο μου, την Ημαθία, αλλά και τη Ελλάδα γενικότερα σε μια νέα εποχή. Σε μια χώρα όπου το κέντρο της πολιτικής θα είναι ο άνθρωπος και η καθημερινότητά του.

 –  Κατάγεστε, ζείτε, εργάζεστε και πολιτεύεστε στην Ημαθία. Ποια θεωρείτε τα βασικά προβλήματα τηςπεριοχής σας και τι λύσεις θα προτείνατε στην κυβέρνησή, εφόσον εκλεγείτε;

 Όντως, κατάγομαι, ζω και εργάζομαι στην Ημαθία, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε η πολιτική αποτελεί αυτοσκοπό για μένα. Προέρχομαι από μια αγροτική περιοχή και εργάζομαι ως δικηγόρος στη Βέροια, οπότε αφουγκράζομαι τον σφυγμό της κοινωνίας και βιώνω τα προβλήματά της.

Θεωρώ πως τα σημαντικότερα είναι η ανεργία, κυρίως των νέων ανθρώπων, η αποβιομηχάνιση που έχει υποστεί ο νομός μας τα τελευταία χρόνια, η εξαθλίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, αλλά και η ερήμωση της υπαίθρου.

Πολύ συχνά πληροφορούμαστε για το  κλείσιμο  εργοστασίων,  βιοτεχνιών και επιχειρήσεων στον τόπο μου, απόρροια της υπερφορολόγησης και  άλλων αντιαναπτυξιακών δεδομένων και σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση του αγροτικού εισοδήματος, η Ημαθία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η πραγματική ανεργία στον Νομό προσεγγίζει  και  ίσως ξεπερνάει το 30%, γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ειδικά για τον  πρωτογενή  τομέα, έχει αυξηθεί δραματικά το  κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα επιβίωσης των οικογενειών τους.

Δυστυχώς αυτός που παράγει δεν πληρώνεται. Αυτός που προσφέρει υπηρεσία δεν αμείβεται. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το ξεπερασμένο σύστημα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και οι πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης, αφήνουν τους αγρότες μας στο έλεος των καιρικών

σπουδαία ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική της κληρονομιά, δεν τα κατάφερε όσο θα έπρεπε, ώστε να ισοσκελιστεί η κατάρρευση στους άλλους τομείς.

Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την δική μας συμβολή και πίεση, θα προσπαθήσει να δώσει άμεσα και απτά αποτελέσματα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα εστιάζει στη μείωση της φορολογίας, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με  μείωση του φόρου σε όλες τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Με περιορισμό της γραφειοκρατίας που θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος. Με προσέλκυση επενδύσεων, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Με αναβάθμιση του πρωτογενούς  τομέα, ο οποίος μπορεί να  κάνει  θαύματα και να αποτελέσει τον πυλώνα της οικονομικής ανάκαμψης του Τόπου μας. Με ανάδειξη της Βεργίνας μας σε κοιτίδα του μακεδονικού Ελληνισμού, μέσω μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας, που θα προβάλει τη Μακεδονία σε όλο τον κόσμο, απογειώνοντας παράλληλα τουριστικά τον Τόπο μας. Με στήριξη των πρωτοβουλιών και των ιδεών των ανθρώπων του πνεύματος και της εργασίας. Η Ημαθία μπορεί – και θα το πετύχουμε αν συνεργαστούμε όλοι – να γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια!

 -«Για την Ημαθία έχω ένα όνειρο» αναφέρετε στο κεντρικό σας προεκλογικό σύνθημα. Ποιο είναι αυτό;

 Το 2015 έθεσα υποψηφιότητα για πρώτη φορά και, με 13 μέρες προεκλογική περίοδο, είχα την ιδιαίτερη τιμή να λάβω την εμπιστοσύνη περίπου 7.000 συμπολιτών μου. Τα επόμενα 4,5 χρόνια δεν επαναπαύτηκα στο ομολογουμένως ανέλπιστα καλό αποτέλεσμα, αλλά προσπάθησα να τιμήσωτην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.Έχω συζητήσει το όραμά μου για την Ημαθία με πολίτες σε κάθε γωνιά του νομού. Ξέρετε, αν και εμάς τους νέουςανθρώπους μας θεωρούν κάποιοι ονειροπόλους και αιθεροβάμονες, εγώ επέλεξα να δηλώσω πως «για την Ημαθίαέχω ένα όνειρο», διότι:

–   Ονειρεύομαι μια Ημαθία που θα αναδείξει επιτέλους τον αρχαιολογικό και θρησκευτικό της πλούτο  όπως και όσο πρέπει, μια Ημαθία που το «χρυσάφι» που παράγει η γη της, το ροδάκινο και άλλα φρούτα ή λαχανικά, θα γίνεται πραγματικό χρυσάφι και όχι να σαπίζει σε ψυγεία ή χωματερές.

–   Ονειρεύομαι έναν νομό γεμάτο hot spot δημιουργίας και καινοτομίας,

το ένα μετά το άλλο.

–   Ονειρεύομαι μια Ημαθία φιλική προς τον αθλητισμό και τους αθλητές, επαγγελματίες και μη.

–   Ονειρεύομαι, όμως, και μια Ημαθία κοιτίδα του πολιτισμού, με μεγάλες και κοινές δράσεις όλωντων Δήμων της, πανελλαδικής και παγκόσμιας εμβέλειας, όπου μέσα από αυτές θα αναδεικνύουμετον πολιτισμό μας,  αλλά θα δίνουμε παράλληλα και απαντήσεις εκεί που πρέπει…

Για να μην μείνουν απλά «όνειρα» τα παραπάνω, οι πολίτες στις 7 Ιουλίου  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο πώς και τι ψηφίζουν. Η κάθε ψήφος έχει δύναμη, θα πρέπει να είναι «ψήφος εμπιστοσύνης». Οι Ημαθιώτισσες και οι Ημαθιώτες θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους εκείνους που θεωρούν πως μπορούν να φέρουν την ανανέωση σε πολιτικές και οράματα, την ανανέωση σε πρακτικές και αποτελέσματα, την ανανέωση σε πολιτικό προσωπικό και πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα παλέψουν για συμφέροντα της Ημαθίας.

Είναι καιρός να δοκιμάσουμε τα πρόσωπα αυτά που θεωρούμε ότι μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για όλους, μακριά από μικροπολιτικές αγκυλώσεις ή κάθε είδους εξαρτήσεις. Δεν αξίζει στην Ημαθία, να μένει άλλο απροστάτευτη.

 -Το μήνυμά σας ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

 Καταρχάς, οι πολίτες πρέπει στις 7 Ιουλίου να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Δεύτερον, αφού προσέλθουν, τους καλώ να δώσουν την  θετική τους ψήφο στην ιστορική μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Να εμπιστευθούν την πατριωτική πολιτική δύναμη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μέσα στα χρόνια που πέρασαν άφησε το θετικό της αποτύπωμα στην κοινωνία, παρά τα όποια λάθη έγιναν και τα οποία όλοι πρέπει να εντοπίζουμε, για να μην τα επαναλάβουμε. Τρίτον, τους ζητώ να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, την οποία θεωρώ πως τίμησα καθημερινά, μέσα από την καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο, τις παρεμβάσεις στον Τύπο, στην συμμετοχή μου σε κοινούς αγώνες.

Διεκδικών μια θέση στη Βουλή γιατί θέλω να αγωνιστώ για τον Τόπο μου και τους ανθρώπους του. Για την καθημερινότητα, για μια κοινωνία της προόδου, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα. Προσπάθησα να


δική του απόφαση θα είναι η πιο σοφή. Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου γιατί… «για την Ημαθία έχω ένα όνειρο…»και θέλω μαζί με την   καθεμιά και τον καθένα να το ζήσουμε μαζί.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *