Συνάντηση του Λ. Τσαβδαρίδη με την Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” Κεντρικής Μακεδονίας

[Best_Wordpress_Gallery id=”1199″ gal_title=”ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΒΟΥΛΗ”]

Με την Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε χθες 21 Αυγούστου 2019 ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκειμένου να συζητήσουν τα εκκρεμή προβλήματα των συμβασιούχων στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Κύριο ζήτημα, η δρομολόγηση της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ μόνιμων θέσεων στους Δήμους της χώρας για τους συμβασιούχους, κάτι που προβλέπει ο Νόμος 4583/2018 που υπερψήφισε και η ΝΔ. Μία διαδικασία όμως που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αντικειμενικής χρονικής αδυναμίας ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων οργανογραμμάτων στους Δήμους που θα προβλέπουν τις σχετικές μόνιμες θέσεις.

Ανταποκρινόμενος στην αγωνία των συμβασιούχων του Προγράμματος, οι οποίοι ζητούν την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης του Πανελληνίου Συντονιστικού τους Οργάνου με τον νεό Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ο κ. Τσαβδαρίδης επικοινώνησε με τον Υπουργό και αναμένεται η οριστικοποίηση της συνάντησης.

Υπογράμμισε δε ότι η δέσμευση της ΝΔ όπως κατ’ επανάληψη έχει διατυπωθεί και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιούν οι Δήμοι, προσφέρει πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο και πρέπει να συνεχιστεί.

Όσο δε αφορά στο εργασιακό καθεστώς των απασχολούμενων στο Πρόγραμμα ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε ότι θέση της ΝΔ είναι ότι, δεν είναι δυνατό σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα να απασχολούνται συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Καθώς οι απασχολούμενοι αποκτούν ιδιαίτερες σχέσεις με τους βοηθούμενους στο Πρόγραμμα, οι οποίες είναι αυτονόητο ότι πρέπει να παραμένουν άρρηκτες.

Σημείωσε δε ότι η ΝΔ σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να αλλάξει τα όσα και η ίδια ψήφισε και τα οποία ήδη βρίσκονται σε διαδικασία δρομολόγησης. Καθώς οι φορείς και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις συνεχίζουν να στέλνουν τα αιτήματά τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου, όταν αυτά ολοκληρωθούν, να ακολουθήσει η έγκριση ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου) και στην συνέχεια το αίτημα προς τον ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να προχωρήσει στην έκδοσης της προκήρυξης.

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής της την πολύπλευρη υποστήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, προκειμένου το σύνολό τους να ζει σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Προς αυτή εξάλλου την κατεύθυνση κινήθηκε ήδη από τις πρώτες ημέρες της θητείας της μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ αλλά κυρίως, προχωρώντας στη ψηφιακή έκδοση συντάξεων και τη διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες, καταργώντας τις ουρές τις ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *