Στο Σπίτι του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Advertisements

Το Σπίτι του φιλανθρωπικού και μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ) στη Βέροια επισκέφθηκε σήμερα (Σάββατο 10 Απριλίου 2021) ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τις κυρίες του Δ.Σ. (την Πρόεδρο κα Ελένη Γεωργιάδου – Στεφανάκη, την Αντιπρόεδρο κα Ευδοξία Ακρίβου, τη Γραμματέα κα Λουκία Μήτσα, την Ταμία κα Καλλιόπη Μέλλιου και το μέλος κα Κωνσταντίνα Παναγιωτίδου μία σειρά γενικότερων θεμάτων του παναπηρικού κινήματος και ειδικότερων ζητημάτων που αφορούν στο Σύλλογο.

Έναν σύλλογο εξαιρετικά δραστήριο που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2015 και εκπροσωπεί άτομα στο φάσμα του αυτισμού χαμηλής μέσης υψηλής λειτουργικότητας με στόχο την υποστήριξη και συμπαράσταση τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους μέσω της παροχής πάσης φύσεως αρωγής για τη θεραπεία τους, την εκπαίδευσή τους, την κοινωνική τους ένταξη και την βελτίωση της ζωής τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαβδαρίδης συζήτησε με το Δ.Σ. του Συλλόγου:

·         Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οικογένειές τους σε σχέση με τις περικοπές των θεραπειών μετά τα 21 τους χρόνια

·         Το θέμα του προσωπικού βοηθού και πόσο απαραίτητος είναι για τα αυτιστικά άτομα

·         Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα του φάσματος σε θέματα νοσηλείας τους σε καιρό πανδημίας και όχι μόνο

·         Την ανάγκη  εξεύρεση λύσης ώστε οδοντιατρεία με συγκεκριμένες προδιαγραφές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα άτομα του φάσματος

·         Την παροχή του προνοιακού επιδόματος στο γονιό που μεγαλώνει το ΑμεΑ παιδί του αν αυτό φύγει από τη ζωή. Και αυτό γιατί πολλοί γονείς για να αναλάβουν τη φροντίδα του ΑμεΑ  παιδιού τους ή των  Αμεα παιδιών τους εύλογα δεν μπορούν να εργαστούν με αποτέλεσμα όταν το παιδί φύγει από τη ζωή να μένουν ανασφάλιστοι και χωρίς συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αντίστοιχα όταν ο γονέας φύγει από τη ζωή ,είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία δομών για άτομα του φάσματος  ώστε να μπορούν να τα φιλοξενήσουν .

Στα ειδικότερα ζητήματα, συζητήθηκαν:

·         Η ανάγκη δωρεάς ενός 9θεσίου ή 10θεσίου mini bus για τη μετακίνηση των ωφελουμένων προς τις δομές του Συλλόγου

·         καθώς και η ανάγκη επικοινωνίας του Συλλόγου αλλά και άλλων Συλλόγων με τα αρμόδια Υπουργεία για να συζητηθούν σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι δομές απασχόλησης και προστασίας Ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού .

Ο κ. Τσαβδαρίδης αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις, δεσμεύθηκε να τις μεταφέρει και να τις αναδείξει στα αρμόδια κέντρα των αποφάσεων διεκδικώντας βέλτιστες δυνατές λύσεις.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *