Στον κόμβο της Κουλούρας κατέβασαν τα τρακτέρ για αποζημιώσεις και κόστος παραγωγής -Σύλλογος Γεωργών Βέροιας: Αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Κουλούρας κατέβηκε ο Αγροτικος Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, χθες το πρωί καλώντας τα μέλη του, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Ημαθίας , αγρότες, και φορείς σε συμπαράσταση και παράσταση διαμαρτυρίας για τις αποζημιώσεις που παραμένουν απλήρωτες, δεδομένου ότι, όπως δηλώνουν, δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες του υπουργού για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, προειδοποιώντας ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

Στο κάλεσμά του για το πρωί της Δευτέρας (χθες 23/01/2023 στον κόμβο της Κουλούρας, ο Σύλλογος Γεωργών αναφέρει, ως προς τα αιτήματα τους:

«Μετά από τις τελευταίες (ατυχείς ) ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες δεν συμβάλλουν ουσιαστικά και αντικειμενικά στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, κατεβαίνουμε σε καθολική διαμαρτυρία – κινητοποίηση μη έχοντας άλλον δρόμο.

Διεκδικούμε : -Την πλήρη (και όχι αποσπασματική αποζημίωση) της πληγείσας παραγωγής από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

-Την ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και της χαμένης παραγωγής εξ αιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, και των συνθηκών της αγοράς που απαξίωσαν μεγάλο ποσοστό της παραγωγής .

Οι ρυθμίσεις αυτές να καλύπτουν το σύνολο των προϊόντων που έχουν επηρεαστεί.

-Τον άμεσο εκσυγχρονισμό των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, την αλλαγή του κανονισμού του, καθώς και την πλήρη κάλυψη των ζημιών από όλα τα αίτια, μεσούσης της κλιματικής αλλαγής.

-Γενναία μείωση του κόστους παραγωγής μέσα από πραγματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με αφορολόγητο πετρέλαιο φτηνά εφόδια και ζωοτροφές .

Για όλα αυτά και πολλά ακόμη θα αγωνιστούμε και τις επόμενες μέρες.

Για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των αγροτικών νοικοκυριών και της παραγωγής. Για να υπάρχει παρόν και μέλλον στα χωριά μας».

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *