Στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

« 1 από 5 »

21 χρόνια από την έλλειψη της φυσικής παρουσίας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης παρευρέθηκε σήμερα (24 Νοεμβρίου) στην επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αείμνηστου Προέδρου, στην Ξάνθη.
Σε σχετική του δήλωση, ανέφερε τα εξής για τον μεγάλο πολιτικό:”Μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας εμβληματικός πολιτικός άνδρας, που σφράγισε την πορεία της χώρας μας στον 20ο αιώνα, κέρδισε τον σεβασμό όλων, φίλων και αντιπάλων για την ποιότητα της πολιτικής του σκέψης, την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα του έργου του, το εύρος της διορατικότητάς του.

Πηγή έμπνευσης και μελέτης για τις πολιτικές και κοινωνικές μας επιλογές, τις στάσεις και συμπεριφορές, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τις αποφάσεις του άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας.

Αντιμετώπισε επιτυχώς την φτώχεια, την εξωτερική ανασφάλεια και την πολιτική αστάθεια. Έφερε στην Ελλάδα μας την οικονομική ανάπτυξη, θωράκισε και σταθεροποίησε το δημοκρατικό καθεστώς και ασφάλισε τη χώρα από εξωτερικές επιβουλές.

Η Ελλάδα που παρέδωσε στους επιγόνους του δεν ήταν πια μία χώρα ρημαγμένη, διαλυμένη και ποτισμένη με πολιτικό και κοινωνικό διχασμό. Αλλά μία χώρα δημοκρατική, σύγχρονη, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, υπερήφανη, πλουσιότερη από ποτέ, αντάξια της μεγάλης ιστορίας της.

Μία ρήση του Κων/νου Καραμανλή, αξίζει και οφείλει να αποτελεί διαχρονικό οδηγό όλων μας.

«Είναι ωραία υπόθεσις η Ελλάς διά να την υπηρετήσωμεν»

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *