Σκληρή απάντηση του Κώστα Ναλμπάντη στον Παναγιώτη Γκυρίνη

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του απερχόμενου δημάρχου παρ΄ ότι οι προσκεκλημένοι προσήλθαν για να γίνει η παρουσίαση των υποτιθέμενων προγραμματικών θέσεων, του με παραπλανητικό τίτλο συνδυασμού ¨ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨, καθώς η ώρα παρήλθε εδώ και πέντε χρόνια και η ευθύνη απέδρασε στο πρώτο τρίμηνο της πενταετίας με τον εξαναγκασμό σε παραιτήσεις ή σε παροπλισμό όσων γνώριζαν και τι σημαίνει ώρα και τι ορίζει η ευθύνη, άκουσαν μία παραπλανητική σκανδαλολογία και έναν ευθυνόφοβο ψευδολόγο  απολογισμό για τα οποία καταθέτουμε και ρωτάμε τα εξής :

Πρώτον ήταν πρωταγωνιστής ως όφειλε ή έστω συνδιοργανωτής στο συλλαλητήριο στην μοναδική πόλη με το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ο απερχόμενος μακεδονομάχος ή λούφαζε στα  πίσω στασίδια;

Δεύτερον έχει στους κόλπους του συνδυασμού του συνδημότες μας  πρωταγωνιστές  της συμφωνίας των Πρεσπών ναι ή όχι ; Αν ναι, πως συναγελάζεται με κάποιους  που όπως αυτός λέει:  ¨βαδίζουν μαζί με την κυβέρνηση στο ξεπούλημα του ονόματος και της γλώσσας¨;

Τρίτον όπως γνωρίζει στην Ελλάδα το σύστημα διοίκησης των δήμων είναι δημαρχοκεντρικό. Συμφώνησε ο για λίγο ακόμα δήμαρχος προεκλογικά να το αλλάξουμε σε συμμετοχικό, αλλά όταν τον εκλέξαμε δήμαρχο με το δικαίωμα που του παρέχει ο επαρχιώτικος δημαρχοκεντρισμός άρχισε να απομακρύνει όλους τους πρωτοκλασάτους  ;

Γνωστό ποιοι έφυγαν πρώτοι και ποιοι και γιατί τον αποκάλεσαν κύριο τίποτα.

Τέταρτον καμία ΔΕΥΑΛ  δεν τρέχει στα δικαστήρια. Στα  δικαστήρια τρέχουν άδικα, γι αυτό και αθωώνονται, μόνον υπάλληλοι που διώκονται αδίκως (βλέπε υπ΄άριθμο 1097/18  απόφαση Εφετείου Θεσ/νικης).

Από τον συνδυασμό ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ούτε κάθησε ούτε θα καθίσει κανείς στο ειδώλιο πράγμα που δεν μπορεί ήδη κανένας να εγγυηθεί για τον απερχόμενο.

Λέει ο απερχόμενος ότι:

< Οι τόκοι έγιναν κεφάλαιο επί Δημητριάδη> αλλά μετά την διοίκηση Δημητριάδη αν δεν γίνεται κάποιο λάθος , δήμαρχος και με δική μας ευθύνη, ανέλαβε ο απερχόμενος.

Άρα ας μην μέμφεται κανέναν για τα απορριμματοφόρα τα οποία έτσι η αλλιώς   κουρνιάζουν σε γνωστά φιλικά στέκια και για γνωστούς λόγους, αφού τα σκουπίδια  τα μαζεύουν με αγροτικά.

Και τώρα οι ερωτήσεις για να απαντήσει όχι σε εμάς αλλά στους δημότες που τον πληρώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου   http://anaptyxi.gov.gr/Default.aspx                    φαίνονται τα εξής :

       Έργο με κωδικό ¨5004098¨ εντάχθηκε από την διοίκηση ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (αποχέτευση ΜΕΛΙΚΗΣ) με ποσό 7.304.272 ευρώ. Υπογράφτηκε σύμβαση 1.771.267 ευρώ   και απορροφήθηκαν από τον απερχόμενο μόνον 101.400 ευρώ.

       ΓΙΑΤΙ ;

       Έργο με κωδικό ¨5003543¨ (κέντρο κοινότητας  Δήμου με παράρτημα Ρομά) εντάχθηκε με ποσό 410.572 ευρώ υπογράφηκε σύμβαση με 410.572 ευρώ και απορροφήθηκαν μόνον 112.140 ευρώ.

        ΓΙΑΤΙ ;

       Έργο με κωδικό ¨5030239 ¨ (σχέδιο ύδρευσης και υλοποίησης ασφάλειας νερού Δήμου ) με ένταξη 311.432 ευρώ δεν υπογράφτηκε καν σύμβαση και άρα η απορρόφηση ήταν μηδέν.

        ΓΙΑΤΙ ;

        Έργο με κωδικό  ¨5001643 ¨ (Κοινωνικό  Παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο) με ένταξη 234.000 ευρώ υπογράφτηκε σύμβαση 234.000 ευρώ και απορροφήθηκαν μόνον 42.511 ευρώ.

        ΓΙΑΤΙ ;

        Έργο με κωδικό  ¨5037927 ¨ (εκμάθηση ελληνικής γλώσσας και δεξιοτήτων ΡΟΜΑ) εντάχθηκε με το ποσό των 79.480 ευρώ υπογράφηκε σύμβαση 79.480 ευρώ και απορροφήθηκαν μηδέν ευρώ από τον αυτάρεσκα υπερηφανευόμενο.

        ΓΙΑΤΙ ;

        Και επειδή γίνεται αναφορά και στην χρηστή και έντιμη διαχείριση μπορεί να απαντήσει στους υπαλλήλους του ο απερχόμενος πόσα  εντάλματα και πόσες υποθέσεις απασχόλησαν την οικονομική επιτροπή του δήμου για τον ορισμό δικηγόρου ;

       Αλήθεια γιατί;

       Μπορεί να απαντήσει  τουλάχιστον στους  φίλους του ο απερχόμενος, σε πόσους φακέλους, από τους λιγοστούς που υπέβαλε για έγκριση σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η χρηστή διοίκηση του, βαθμολογηθήκαν  με μηδέν ;  Και ποιοί ήταν οι μελετητές και πόσα πήραν και αφού πήραν μηδέν πού πήγαν  τα λεφτά αφού  μελέτες και μηδέν δεν συμβιβάζονται;

       Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τον απερχόμενο καθώς  στην κάλπη θα ανταμώσουμε με την ευθύνη μας για το τι θα κάνουμε ως επόμενη διοίκηση, αφού οι δικηγόροι θα έχουν δουλειές με ¨έντιμες διαχειρίσεις ¨.

        Ως συνδυασμός ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨ θα επικοινωνούμε τις ιδεές μας, τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας και τον νέο τρόπο προεκλογικής παρουσίας.

        Ο ανεύθυνος εναπομείνας της ¨ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨ ας ασχολείται με την βεβαρημένη απερχόμενη πενταετία του , με την μιζέρια του και με όσους  βρει στα αζήτητα.

                                                           Με τιμή

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

You may also like...

1 Response

  1. 17 Απριλίου, 2019

    […] Δημάρχου Αλεξάνδρειας Κώστα Ναλμπάντη (κλικ εδώ), απέστειλε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου ο υποψήφιος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *