Προσεχώς εκτίναξη στην αγορά των έξυπνων φορετών συσκευών

Πρόσφατη έρευνα της GlobalData πιστοποιεί ότι η αγορά των wearables θα δει ποσοστά ανόδου που θα φτάνουν έως και το 137% το 2024.

Τα στοιχεία από τις έρευνες αγοράς που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες δείχνουν ότι η άνθηση που γνωρίζει η κατηγορία των συσκευών υψηλής τεχνολογίας που φοριούνται στο χέρι είναι δεδομένη, ακόμα και εάν πολλές φορές η εικόνα είναι ελαφρώς διαφορετική σε χρονιές ιδιαίτερες, όπως είναι η φετινή, λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η αξία της αγοράς των wearables ήταν 27 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα -πάντα- με τα δεδομένα της GlobalData, αλλά εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Συνέρχεται από τον κοροναϊό το 2021
Τα στοιχεία για το 2020 δείχνουν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα επηρεάσουν και αυτή την αγορά, αλλά από την αρχή του 2021 εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τα οποία και θα συνεχιστούν έως και το 2024, με αυξητικό ρυθμό.

Οδηγός της ανάπτυξης αυτής υπολογίζεται ότι θα είναι η αγορά των smartwatches, παρόλο που κυριαρχεί στο καταναλωτικό κοινό η πεποίθηση ότι ένα έξυπνο ρολόι χειρός δεν προσφέρει πολλά περισσότερα στοιχεία από ένα smartphone.

H πεποίθηση αυτή αναμένεται να αλλάξει προσεχώς, ενώ τα νέα χαρακτηριστικά που εκτιμάται ότι θα προστεθούν στη λειτουργία των smartwatches, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη απόδοση από την άποψη της αυτονομίας και της λειτουργικότητας θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναπτυξιακή πορεία των φορετών συσκευών στο άμεσο μέλλον.

Πολλές συσκευές ιατρικού χαρακτήρα, καθώς και λύσεις fitness που φοριούνται στο χέρι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, ακόμα και σε περίοδο μειωμένης κατανάλωσης, όπως είναι αυτή που διανύουμε με την πανδημία.

Αυτή τη χρονική στιγμή, οι πωλήσεις smartwatches είναι μειωμένες, αλλά αυτή είναι μία κατάσταση που εκτιμάται ότι θα αλλάξει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, τα wearables έχουν ευοίωνο μέλλον μπροστά τους.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *