Προβληματίζουν οι συνεχόμενες πυρκαγιές: Η εγκληματική ανευθυνότητα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και καταστροφές….

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση, τόσο στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, όσο και στη Νάουσα και Βέροια και γενικά σε κάθε αγροτική περιοχή της χώρας, λόγω των συνεχόμενων πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 15νθημερο, όπου και βελτιώθηκε ο καιρός, πολλοί συμπολίτες μας, αγρότες κατά κύριο λόγο, κατά τις αγροτικές εργασίες καθαριότητας που θέλουν να κάνουν στα χωράφια τους, βάζουν φωτιές, καίγοντας κλαδιά ή άλλα απορρίμματα.

Αυτή είναι μια πάγια τακτική που ακολουθείτε από πάντα, δεδομένου του ότι μπορούν κατά τη χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου έως 30η Απριλίου να προχωρούν σε καύση ξηρών κλαδιών χωρίς άδεια από την πυροσβεστική.

Για πολλούς συμπολίτες μας, αυτή η τακτική θεωρείται σωτήρια, δεδομένου του ότι γλυτώνουν πολύ χρόνο και χρήμα.

Ωστόσο όταν αυτή η «πάγια τακτική» τελείται χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα, τείνει να γίνει επικίνδυνα καταστροφική για τους άλλους συμπολίτες τους ή ακόμη και για τους ίδιους.

Οφείλουν λοιπόν όλοι να είναι και γενικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανάβουμε φωτιές και να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας και σε καμιά περίπτωση να μην απομακρυνόμαστε από το χώρο της εστίας, ώστε να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε τον έλεγχο.

Εξάλλου δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα μπορεί να είμαστε ο θύτης, αύριο ίσως όμως να είμαστε και το θύμα.

Γι’ αυτό προσοχή πριν φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ακόμη μια φορά «για εγκληματική αμέλεια»….

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *