Παρουσίασε Πρόγραμμα και σχεδιασμό η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, στην πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση

Την πρώτη της προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας.
Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019, παρουσιάστηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ηλίας Ιακωβίδης και ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Δόμανος.

Το λόγο πρώτος πήρε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δόμανος ο οποίος και έκανε μια σύντομη αναφορά στην Περιφέρεια, παρουσιάζοντας μια σειρά προτάσεων – δεσμεύσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο για την Ημαθία όσο και για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στον Υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Ηλ. Ιακωβίδη, ο οποίος αφού αρχικά παρουσίασε τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ για όλη την Ελλάδα τόσο για θέματα Αυτοδιοίκησης όσο και για θέματα όλης της επικαιρότητας, στη συνέχεια τόνισε την «ανάγκη ενίσχυσης» της φωνής της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάζοντας τις θέσεις – τα πεδία στα οποία θα εστιάσει ο συνδυασμός του.

Αμέσως μετά ο κ. Ιακωβίδης αναφέρθηκε στη «δυναμική» παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια μέσω του κ. Αλευρά «δώσαμε τη μάχη ανάδειξης των προβλημάτων καθώς και προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την ομιλία του κ. Ιακωβίδη δεν έλειψε και η κριτική. Συγκεκριμένα άσκησε στους «πολιτικούς του αντιπάλους» αναφέροντας ότι «οι υποψήφιοι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών έχουν περάσει από τις διοικήσεις του Δήμου, είτε ως Δήμαρχοι/Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ τα κόμματά τους είναι αυτά που έφεραν κι επέβαλαν τα μνημόνια στον λαό της χώρας κι αντίστοιχα στους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Οπότε ας τα αφήσουν κατά μέρος τα περί «ανεξάρτητων» κι «ακομμάτιστων», διότι έχουν μερίδιο ευθύνης για την συνολική εικόνα του σημερινού Δήμου της Αλεξάνδρειας».

Τέλος ο κ. Ιακωβίδης παρουσίασε τους τομείς που θα επικεντρωθεί ο συνδυασμός στο Δήμο Αλεξάνδρειας:

• Εστιάζοντας στους τομείς που θα επικεντρωθεί ο συνδυασμός τους ανέφερε:

• Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι

• Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία

• Ύδρευση / αποχέτευση

• Καθαριότητα

• Αντισεισμική – Αντιπλημμυρική – Αντιπυρική Θωράκιση

• Συντήρηση Αστικής – Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό

• Στήριξη των Αγροτών & Επαγγελματιών

• Συγκοινωνία

• Αθλητισμός / Πολιτισμός

• Εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων-υπηρεσιών του Δήμου

Κλείνοντας ο κ. Ιακωβίδης  τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Εμείς, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με αυτές τις πολιτικές που θέλουν τον λαό παθητικό αποδέκτη τους. Είναι δεδομένο πως θα συγκρουστούμε με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «άξιος» συνεχιστής των προκατόχων του, της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (νυν Κίνημα Αλλαγής), αλλά και οποιουδήποτε λέει «συμβιβαστείτε με την άσχημη κατάσταση», «συνηθίστε στα ψίχουλα που περισσεύουν».

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *