Παραχώρηση ενός κοντέινερ για την προσωρινή μετεγκατάσταση της μονάδας μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

[Best_Wordpress_Gallery id=”770″ gal_title=”ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”]

Στην παραχώρηση ενός κοντέινερ για τη μεταφορά και την προσωρινή μετεγκατάσταση της μονάδας μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το κοντέινερ θα τοποθετηθεί αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στους χώρους του νοσοκομείου, προκειμένου να δώσει λύση στους 38 θαλασσαιμικούς ασθενείς που, μετά την οριστική σφράγιση της μονάδας το Φεβρουάριο του 2019 λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που τη φιλοξενούσε, αναγκάζονται να μετακινούνται για μεταγγίσεις σε αντίστοιχες μονάδες άλλων νοσοκομείων της πόλης («Ιπποκράτειο», «ΑΧΕΠΑ»).

          Το κοντέινερ θα μεταφερθεί από το εργοτάξιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Δενδροπόταμο με ειδικό αρματοφορέα και γερανούς, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τοποθετηθεί στο χώρο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», όπου θα παραμείνει για να καλύψει προσωρινά τις ανάγκες της μονάδας μεσογειακής αναιμίας μέχρι την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου. Η διαδικασία μεταφοράς του κοντέινερ θα ξεκινήσει στις 8.00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9.30 π.μ.

          Όπως τόνισε ο συντονιστής μεταναστευτικού και κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, «πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναμένεται να ανακουφίσει τους 38 θαλασσαιμικούς ασθενείς του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος”, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στις ―ήδη επιβαρυμένες σε αριθμό ασθενών― μονάδες  στο “Ιπποκράτειο” ή στο “ΑΧΕΠΑ”, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους». Σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε αναζήτηση και δεύτερου κοντέινερ για τη φιλοξενία διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» (αρχείο, τεχνική υπηρεσία), ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι χώροι του κτιρίου για τις νοσηλευτικές ανάγκες του ιδρύματος.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *