Παρέμβαση Τάσου Μπαρτζώκα σε τηλεοπτική εκπομπή: «Τα σύνορά μας είναι ασφαλή και απαραβίαστα!»

Από τη συμμετοχή του Τάσου Μπαρτζώκα στο Βεργίνα Τηλεόραση, στην εκπομπή «Τα λέμε», με καλεσμένο και το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Αμανατίδη. Παρατίθενται οι κύριες θέσεις του Βουλευτή Ημαθίας.

-Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας γιατί υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο. Και το κάνουμε ξεκάθαρα, χωρίς ναι μεν αλλά, ακόμα και όταν η απειλή δεν αφορά άμεσα εμάς και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, όπως η Ουκρανία. Είμαστε με το δίκαιο και όχι με τους εισβολείς.

 – Δεν είναι καιρός για αναθεωρητισμούς και αποστρατιωτικοποιήσεις, είτε αυτές είναι ιδέες ρωσικής προέλευσης είτε τουρκικής.

 – Η χώρα μας, από το 2019 και υπό τη διακυβέρνηση της ΝΔ, έχει αναβαθμίσει τη θέση της σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, αμυντικό, γεωστρατηγικό, γεωπολιτικό. Η δύναμη αυτή αντανακλάται στην εθνική μας αυτοπεποίθηση αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα.

 – Τα σύνορα μας είναι ασφαλή και απαραβίαστα. Οι εποχές που «δεν υπήρχαν σύνορα», όπως υποστήριζε ο κ. Τσίπρας, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

-Οι διεθνείς εξελίξεις επιβεβαίωσαν ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για αύξηση των αμυντικών δαπανών, θέση που υιοθετήθηκε πρόσφατα και από τη Γερμανία, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών είναι αυτοσκοπός.

 – Είναι αδιανόητο και εντελώς ανεύθυνο να ζητούνται εκλογές, εν μέσω της παρούσης συγκυρίας, από τον κ. Τσίπρα, που έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός. Θέση εκτός τόπου και χρόνου.

– Η Κυβέρνηση θα στηρίξει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις επιχειρήσεις. Υπάρχει σαφές πλάνο που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για πλαφόν στην τιμή πετρελαίου- φυσικού αερίου, αύξηση του κατώτατου μισθού, πρόσθετες ενισχύσεις και φοροελαφρύνσεις. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο εθνικό. Διεκδικούμε ως Κυβέρνηση την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο σύνδεσμος της παρέμβασης του Βουλευτή:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *