Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τους διορισμούς κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Τη στιγμή, που είναι απολύτως αναγκαία η νομοθέτηση ενός σταθερού και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας εν έτη 2020 προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική τροπολογία αντικατάστασης των τωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης με προσωρινούς Διευθυντές, μέσω μιας  αδιαφανούς διαδικασίας επιλογής χωρίς μοριοδότηση κριτηρίων/τυπικών προσόντων, χωρίς αξιολογικό πίνακα, χωρίς συνέντευξη, και μόνο με κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης και φακέλου από ένα διορισμένο και απόλυτα ελεγχόμενο Συμβούλιο Επιλογής.

   Η μεθόδευση αυτή αποσκοπεί ξεκάθαρα α) στον διορισμό κομματικών μελών της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις ευθύνης, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τη νομοθετημένη αξιοκρατική διαδικασία που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν. 4547/2018 με Συμβούλια Κρίσης, στα οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ και της ΕΣΔΔΑ και β) στον απόλυτο έλεγχο των επερχόμενων κρίσεων των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και των άλλων στελεχών της εκπαίδευσης.

   Οι νέοι κομματικοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που  προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία-παρωδία θα κληθούν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και τη μείωση οργανικών θέσεων και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που πρόκειται να ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

   Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, να αποσύρει  τον τρόπο επιλογής των Δ/ντών Εκπαίδευσης με αυτή την αυθαίρετη & αδιαφανή διαδικασία και να κάνει χρήση του ν. 4547/2018 και των ήδη υποβληθέντων από πέρυσι αιτήσεων οι οποίες παραμένουν σκονισμένες στα ράφια του Υπουργείου.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.