Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας για τη λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Κυρίες και Κύριοι,

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 27Α΄) ο νέος νόμος 5019/2023. Με το άρθρο 18 καθορίζεται η Καθαρά Δευτέρα ως επίσημη πλέον αργία για την λιανική πώληση.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. 17088/22-02-2023 εγκύκλιος του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέχεια του Νόμου 5019/2023, με την οποία

διευκρινίζεται ότι:  στα εμπορικά καταστήματα και στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές που δεν επιτρέπεται να λειτουργούν την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν. 4177/2013, δεν συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα που διαθέτουν προς πώληση τρόφιμα στους καταναλωτές, τα οποία επιτρέπεται να λειτουργήσουν.

Η σχετική διευκρίνιση θα ενσωματωθεί άμεσα σε τροποποίηση του άρθρου 15Α του ν. 4177/2013 προκειμένου η σχετική διάταξη να είναι απολύτως σαφής.

ΤΟ Δ.Σ.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *