Οι «Σίγουροι» υποψήφιοι Βουλευτές στην Ημαθία….

[Best_Wordpress_Gallery id=”455″ gal_title=”ΕΚΛΟΓΕΣ”]

Ζυμώσεις επί ζυμώσεων, παρασκηνιακές διεργασίες, προσπάθεια διατήρησης εσωκομματικών ισορροπιών, επιχείρηση αποφυγής ανούσιων συγκρούσεων, βέτο για αποκλεισμούς συγκεκριμένων προσώπων, κινήσεις για διευρύνσεις και εκτός κομματικών τειχών είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.


Στα κομματικά επιτελεία είναι σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» ενόψει των εθνικών εκλογών και το βασικό μέλημα στην παρούσα χρονική στιγμή, εκτός από την οριστικοποίηση της στρατηγικής τους έως την ημέρα της κάλπης, είναι πώς θα κλείσουν τα ψηφοδέλτια.


Στο κυβερνών κόμμα υπάρχει μείζον πρόβλημα, καθώς καταγράφεται απροθυμία πολλών να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε περίπτωση ήττας θα εκλεγούν οι μισοί, ενώ υπάρχει η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα για ανανέωση και βέβαια όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της διεύρυνσης με ό,τι αυτό σημαίνει για την πιθανότητα εκλογής αρκετών νυν βουλευτών.


Στη ΝΔ λόγω και του πολύ καλού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και επειδή υπάρχει η προοπτική της εξουσίας καταγράφεται πληθώρα υποψηφιοτήτων σε σημείο που εντοπίζεται πρόβλημα λόγω πολλών υποψηφίων πρόθυμων να συμμετάσχουν. Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ εκτιμάται ότι θα έχουν ανακοινωθεί έως την προσεχή Παρασκευή με πολλές εκπλήξεις, εκτός από τους νυν που θα συμμετάσχουν ήδη.


Αντίθετα στο ΚΙΝΑΛ μένει να φανεί πόσο πρόβλημα θα δημιουργήσει η ιστορία με την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πολιτική και βέβαια η σύγκρουσή του με τη Φώφη Γεννηματά. Η προοπτική να έρθει τρίτο το ΚΙΝΑΛ έχει κινητοποιήσει πολλούς και ο στόχος είναι κυρίως οι τριεδρικές, όπου το κόμμα δύναται να κερδίσει έδαφος. Πάντως μέχρι και την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης, υπάρχουν μαγειρέματα και δεν αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις, ενώ η υποχρεωτική ποσόστωση 40% για τη συμμετοχή γυναικών προκαλεί ήδη ανακατάξεις.


Για την Ημαθία τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα ωστόσο προς το παρόν οι «Σίγουροι» είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: Αγγελος Τόλκας, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γεώργιος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου, Εύη Παπαγιαννούλη
ΝΔ: Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης
ΚΙΝΑΛ: Μπάμπης Γκιόνογλου, Νίκος Μπρουσκέλης

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *