«Οδική ευαισθησία…» στην Αλεξάνδρεια….. υπάρχει άραγε;;;;

Διάβασα πριν από λίγο, ένα σχόλιο ουσιαστικά, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» (κλικ εδώ) που αφορούσε « στον αποκλεισμό…» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, της διέλευσης των πεζών σε διάβαση που βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου, από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα (δείτε και τη σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε).

Μάλιστα ο συντάκτης του σχετικού σχολίου, κάνει λόγο πέρα όλων των άλλων και για «οδική ευαισθησία…» και πραγματικά μου προκάλεσε πέρα του θυμού, για την κατάσταση στη δική μας πόλη και πολύ γέλιο, γνωρίζοντας την οδική συμπεριφορά των οδηγών της Βέροιας και συγκρίνοντας την παράλληλα μ’ αυτή των Αλεξανδρινών, συμπολιτών μου.

Ας «τολμήσει», όποιος έχει το θάρρος φυσικά, να περάσει την οποιαδήποτε διάβαση στην Αλεξάνδρεια χωρίς πρώτα να μεριμνήσει να κοιτάξει δυο και τρεις φορές δεξιά και αριστερά και αν τα καταφέρει και «τη γλυτώσει», τότε ξαναμιλάμε.

Όχι πως δεν έχει δίκιο που διαμαρτύρεται για την εικόνα που βλέπουμε στη φωτογραφία, αλλά αν κανείς μπει στον κόπο να συγκρίνει την οδική συμπεριφορά των οδηγών των δύο πόλεων, τότε πιστεύω ότι Θα του δημιουργηθούν τα ίδια συναισθήματα με μένα.

Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ και κατηγορηθώ ότι κατηγορώ τους συμπολίτες μου, η «οδική ευαισθησία» όλων μας αλλάζει κατά έναν μαγικό τρόπο όταν βρισκόμαστε σε πόλεις σαν τη Βέροια και προσαρμοζόμαστε στο «αυτονόητο»…. Ωστόσο όταν είμαστε στον «τόπο» νομίζουμε ότι όλα μας ανήκουν….

Γι’ αυτό λοιπόν, ώσπου αυτή η περιβόητη «οδική ευαισθησία», έρθει και στη δική μας πόλη, καλό είναι ο πεζοί να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα….

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *