Site icon Εφημερίδα Επικαιρότητα

Να δεχθεί ο ΕΛΓΑ δηλώσεις ζημιών σε όλες τις πληγείσες καλλιέργειες λόγω των συνεχόμενων παγετών ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Έπειτα και από τα σημαντικά προβλήματα που ενέσκηψαν στις καλλιέργειες λόγω  των συνεχόμενων παγετών σε πολλές περιοχές της Ημαθίας που είναι όμως πρόωρο να εκτιμηθούν, ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο όσο και με την Προϊσταμένη του Τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας, Μαρία Παππά.

Ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε  να δεχθεί ο Οργανισμός δηλώσεις ζημιών από τους παραγωγούς ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που οι παραγωγοί πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν υποστεί ζημία και το ζήτημα της αποζημίωσής τους ή όχι να εκτιμηθεί μετά την πάροδο του εύλογου διαστήματος που απαιτείται, προκειμένου να διαφανεί αν τελικώς υπάρχουν ζημιές και ποια είναι η έκταση αυτών.

Όσον δε αφορά στο θέμα της πληρωμής των ζημιών σε αγρότες που κατέβαλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ΜΕΤΑ τις 31 Μαρτίου, ο κ. Τσαβδαρίδης πίεσε για την όσο το δυνατόν ταχύτερη έκδοση σχετικού ΦΕΚ της παράτασης, προκειμένου οι αγρότες να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. 

Exit mobile version