Να ανοίξει η κάνουλα της ρευστότητας από τις τράπεζες και αντιπυρική μέριμνα για τη Βεργίνα ζητάει ο Τάσος Μπαρτζώκας!

Με ιδιαίτερες αναφορές στη Βεργίνα αλλά και επαναφέροντας το αίτημα να ασκηθεί πίεση στις τράπεζες, ώστε να δοθεί ρευστό στις επιχειρήσεις, τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής  Σταθερότητας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο τραπεζικός τομέας, οφείλει να επιστρέψει την κρατική στήριξη που έχει λάβει, από το κράτος όλα αυτά τα χρόνια, στην κοινωνία και την επιχείρηση, απλουστεύοντας τον δανεισμό και εξορθολογίζοντας τα κριτήρια δανεισμού».

Ο Βουλευτής επανέφερε και το αίτημα του για αυξημένη μέριμνα ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας, ζητώντας «είτε την εκ νέου απόφαση για Πυροσβεστικό Κλιμάκιο πέριξ της Βεργίνας, το οποίο λανθασμένα καταργήθηκε, είτε, με την έστω στο και πέντε, ένταξη στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ιδιαίτερη αντιπυρική μέριμνα, στην οποία έχουν ήδη ενταχθεί 11 αρχαιολογικοί χώροι». Ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε ότι «Βεργίνα σημαίνει Ελλάδα»!

Αναφέροντας ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου κλείνουν ακόμα μια αυλαία της πολυετούς οικονομικής κρίσης, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποχωρεί εντός τριετίας από τον τραπεζικό τομέα, ο Τάσος Μπαρτζώκας σχολίασε και τα φορολογικά κίνητρα για πλήρη έκπτωση των δαπανών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις σε πράσινη οικονομία, ψηφιοποίηση και ενέργεια.

Ο σύνδεσμος για το απόσπασμα της ομιλίας:

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *