Μ. Χαλκίδης: “Εργασιακός μεσαίωνας στον Δήμο Αλεξάνδρειας;”

Από το συνδυασμό “Δύναμη ανατροπής – Νέα σελίδα” και τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Εργασιακός μεσαίωνας στον Δήμο Αλεξάνδρειας;

Ενημερωθήκαμε ότι στον Δήμο Αλεξάνδρειας συμβαίνουν γεγονότα που, αν αληθεύει τμήμα αυτών, θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς.

α. Ποιο προσωπικό καθαριότητας καθαρίζει τις σχολικές μονάδες τον μήνα Σεπτέμβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν πληρώνεται για την εργασία αυτού του μήνα και αν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

β.Γιατί οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου και εργαζομένων υπογράφονται στις αρχές Οκτώβρη και όχι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή προ της 1/9.

γ.Ο Δήμος εισπράττει από το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης, που είναι ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης, χρήματα για δέκα μήνες ετησίως για κάθε καθαρίστρια και αποδίδει στις καθαρίστριες μισθούς εννέα μηνών. Τα υπόλοιπα επιστρέφονται, αν ναι έχετε τα αντίστοιχα παραστατικά και αν όχι ποιος τα έχει;

δ.Οι οδηγίες του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης με το 604/159/29464 έγγραφο με ημερομηνία 4/9/2018 λένε με σαφήνεια ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου καθαρισμού εφεξής καταρτίζονται ενιαία με διάρκεια δύο διδακτικών ετών. Δηλαδή για τα έτη 2018-2019 και 2019-2020. Γιατί ο Δήμος Αλεξάνδρειας παραβίασε την σχετική διάταξη και υπέγραψε συμβάσεις ενός διδακτικού έτους, ενώ οι όμοροι Δήμοι υπέγραψαν για δύο διδακτικά έτη, όπως ο νόμος επέβαλλε;

ε.Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας δικαιούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλα όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.4632 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην αύξηση του κονδυλίου σε 28.000.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών. Γιατί δεν δίνονται τα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και φυσικά που βρίσκεται το σχετικό κονδύλιο που εισπράττεται από τον Δήμο και δεν αποδίδεται στους εργαζόμενους;

Εάν αληθεύει έστω και μέρος των αναφερομένων, παρότι τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας επιβεβαιώνουν το σύνολο, θα είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια συστηματικά και ενσυνείδητα εκβιάζονται εργαζόμενοι με φόβητρο την μη επαναπρόσληψη, ότι πιο χυδαίο για χώρα πολιτισμού και εργατικών δικαιωμάτων.

Αν δε τα ποσά που αναφέρονται, παρακρατώνται χωρίς να αποδίδονται στους δικαιούχους-εργαζόμενους και δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για το που πηγαίνουν, φυσικά θα πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο που τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθούν άμεσα απαντήσεις, αν υπάρχουν, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στα περαιτέρω.

Μιχάλης Χαλκίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας”

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *