Μπόνους για όσους συνέχισαν να πληρώνουν το δάνειό τους

Πλαίσιο επιβράβευσης των συνεπών πολιτών ως προς τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, Εφορία αλλά και ασφαλιστικά ταμεία επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικά για τους συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι παρά την οικονομική στενότητα της κρίσης συνέχισαν να εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχόμενη μείωση του επιτοκίου ή εναλλακτικά «πάγωμα» της δόσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δοθούν «ανάσες» σε ένα περιβάλλον ακραίας υπερφορολόγησης και ασήκωτων ασφαλιστικών εισφορών.

Το θέμα της επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών τέθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα στελέχη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών τον περασμένο Φεβρουάριο και έδωσε αφορμή για αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας στη Βουλή.

Υστερα από εκείνη τη συνάντηση με την ΕΕΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε από τις τράπεζες ποσοτικά στοιχεία αναφορικά με το κόστος το οποίο θα προκαλούσε για παράδειγμα μια μείωση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων κατά 25 μονάδες βάσης για όσους εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτοί ακριβώς οι δανειολήπτες με περίμετρο κάλυψης πανομοιότυπη με αυτή του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, θα μπορούσαν – εκτιμούν αρμόδιες πηγές – να λάβουν αυτής της μορφής την επιβράβευση για τα πέντε επόμενα χρόνια. Η τριετία και η πενταετία, αποτελούν ενδεικτικές περιπτώσεις παρέμβασης και όχι κλειδωμένες αποφάσεις, όπως άλλωστε ενδεικτική είναι και η μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης.

-Τι στοιχεία έχει ζητήσει από τις τράπεζες η ΝΔ;

-Τι εξετάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και για όσους πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους;

-Πόσοι μπορούν να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας;

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *