Site icon Εφημερίδα Επικαιρότητα

Μεθοδικές κινήσεις της Δώρας Κουρκουτά – Ανακοίνωσε πέντε νυν Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων

Νέα σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ, στο “στρατόπεδο” της υποψήφιας Δημάρχου Αλεξάνδρειας, κ. Δ. Κουρκουτά με το συνδυασμό “μαζί Αλλάζουμε”.

Συγκεκριμένα η κ. Κουρκουτά μετά από μια συνάντηση με πέντε νυν Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, ανακοίνωσε ότι και οι πέντε θα συστρατευτούν με το συνδυασμό της, “ώστε να γίνει η αλλαγή….” όπως ανέφεραν στην μετά κοινή ανακοίνωση τους.

Οι πέντε Προέδροι που ανακοινώθηκαν είναι οι: Λυμπεράκης Μενέλαος πρόεδρος Τ.Κ. Αλεξάνδρειας, κ. Τζιμούλης Αλέξανδρος πρόεδρος Τ.Κ. Λουτρού, κ. Πατρίκας Παναγιώτης πρόεδρος Τ.Κ. Νησίου, κ. Παπαδουπούλου Ανθία πρόεδρος Τ.Κ. Καμποχωρίου και κ. Χατζηστρατής Αναστάσιος πρόεδρος Τ.Κ. Βρυσακίου.

Πρόκειται για μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που δείχνει εκ νέου ότι η κ. Κουρκουτά όλο αυτό το διάστημα μπορεί να κρατάει χαμηλό προφίλ, ωστόσο δεν παύει να εργάζεται αδιάκοπα ώστε να εντάξει στο δυναμικό του συνδυασμού της στελέχη και συνεργάτες που αν μη τι άλλο έχουν δείξει τη δυναμική τους.

Παρακάτω η κοινή ανακοίνωση των Πέντε:

Λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας μας, με απόλυτο σεβασμό αρχικά στους συνδημότες μας αλλά και  στους εαυτούς μας, κάνοντας ο καθένας από εμάς τον απολογισμό του, μετά από πολύωρες ουσιαστικές συζητήσεις με τους συγχωριανούς μας  και ενεργούς συμπολίτες μας όλου του Δήμου μας, καταλήξαμε πως στόχος κάθε υγιούς και δραστήριας δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι ζωντανά, δραστήρια ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, τα οποία θα αποτελούν το στήριγμα της Διοίκησης.

Η απαξίωση, ο παραγκωνισμός των χωριών μας, ο ευτελισμός των τοπικών οργάνων, οδηγούν στο μαρασμό του τόπου. Σε εμάς δεν αρμόζει ο ρόλος του κομπάρσου, της μαριονέτας.

Στόχος όλων μας  αποτελεί η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας,  με τις ανάγκες κάθε δημοτικής ενότητας να αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές και να μην λαμβάνονται οριζόντιες αποφάσεις από το κεντρικό δημοτικό συμβούλιο και  αυτό θα επιτευχθεί μόνο εκχωρώντας πόρους και αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια και στους προέδρους, όπως άλλωστε και ο νόμος προβλέπει. 

Με αυτές τις απόψεις και σκέψεις αποφασίσαμε και συμμετέχουμε ενεργά, ισότιμα και ουσιαστικά στην συγκρότηση της νέας δημοτικής ομάδας  του δήμου Αλεξάνδρειας μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ όλοι εμείς και η επικεφαλής της ομάδας υποψήφια δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Θεοδώρα Κουρκουτά ότι ως δημοτική αρχή πρώτο και κύριο μέλημα είναι οι πρόεδροι να έχουν ρόλο και φωνή να μπορούν να παρεμβαίνουν για την επίλυση των προβλημάτων στα χωριά τους χωρίς να περιμένουν έγκριση ακόμα για το ελάχιστο.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί γιατί μόνο μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ

Αλεξάνδρεια, 25 /5/2023

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ – πρόεδρος Τ.Κ. Αλεξάνδρειας

ΤΖΙΜΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – πρόεδρος Τ.Κ. Λουτρού

ΠΑΤΡΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – πρόεδρος Τ.Κ. Νησίου

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΙΑ – πρόεδρος Τ.Κ. Καμποχωρίου

ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – πρόεδρος Τ.Κ. Βρυσακίου

Exit mobile version