Μεγάλη απάτη στη Βόρεια Ελλάδα: Απατεώνας υποδυόταν τον εργαζόμενο στον ΟΗΕ και άρπαξε 168.000 ευρώ – Δρούσε και στην Ημαθία

Στην εξιχνίαση μιας μεγάλης υπόθεσης απάτης με θύματα γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηράκλειας από τις Σέρρες.

Όπως ανακοινώθηκε σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελληνίδων γυναικών ηλικίας 67 και 48 ετών και τριών αλλοδαπών ανδρών, από Νιγηρία και Τουρκία, ηλικίας 21 και 44 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι πέντε εμπλεκόμενοι στη δικογραφία μαζί με τουλάχιστον ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους και ενεργώντας τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, με στόχο την εξαπάτηση γυναικών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Όσον αφορά το mondus operandi η απάτη ξεκινούσε με τον άγνωστο ακόμα συνεργό να προσεγγίζει γυναίκες μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι είναι εργαζόμενος του αμερικανικού στρατού ή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), που υπηρετούσε σε χώρες της Ασίας (Συρία, Αφγανιστάν κ.α.).

Στη συνέχεια ο ίδιος επιδίωκε τη συναισθηματική σύνδεση με τα υποψήφια θύματά του και την απόσπαση χρημάτων, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως:

  • ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή
  • ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να καταβληθούν χρήματα ως δήθεν εγγύηση για την απελευθέρωση του ή
  • ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχότανε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας να αιτηθεί ως σύζυγος του άδεια από τον Ο.Η.Ε. καταβάλλοντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι η σπείρα κατάφερε να αποσπάσει 168.448 ευρώ από οκτώ γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 29.000 ευρώ.

Οι οκτώ γυναίκες είναι από Σέρρες, Ημαθία, Πέλλα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Αττική.

Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν από τα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε εταιρείες μεταφοράς χρημάτων.

Πηγή: newsbomb.gr

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *